Deelnemersveld Nijmegen Global Athletics compleet met nieuwe toplopers

door 28 mei, 2017Hardloopnieuws0 Reacties

De Nijmegen Global Athletics is er in geslaagd Michel Butter op de 5000 meter en supertalent Wycliffe Kinyamal (800 meter, Kenia) toe te voegen aan het deelnemersveld dat vrijdag 2 juni in actie komt op de atletiekbaan Brakkenstein in Nijmegen. Tijdens de 18de editie van deze Nijmeegse wedstrijd voor middellange afstanden kan de organisatie bovendien ook weer rekenen op de Australische toplopers uit de stal van succesvol coach Nic Bideau.

Nederlandse top goed vertegenwoordigd

Met de toezeggingen kent de NGA dit jaar weer een indrukwekkend deelnemersveld. Eerder maakte de organisatie al bekend dat Susan Krumins, Richard Douma, Thijmen Kupers, Maureen Koster, Ruth van der Meijden, Sanne Verstegen en Sarah Lahti (Zweden) aan de start zullen staan.

Australiërs voor derde jaar in Nijmegen

Voor de Australiërs begint de NGA een vaste prik te worden. Rondom de wedstrijd vertoeft de Melbourne Track Club sinds 2015 twee weken in Nijmegen. Vorig jaar kwalificeerden Ryan Gregson en Luke Mathews zich in Brakkenstein voor de Olympische Spelen. Zij zullen dit jaar wederom hun opwachting maken.

Record aantal hazen

Tijdens de NGA draait het dit jaar vooral om kwalificatie voor de WK, EK onder 23 en EJK. Om de atleten optimaal de kans te bieden de limiettijden te lopen, heeft racedirector Bram Som liefst vijftien tempomakers aangetrokken. De voormalig Europees kampioen is zelf nog actief als haas in de Diamond League. “Daardoor ken ik maar al te goed het belang van goede tempomakers. Zij zijn essentieel wanneer het draait om de tijd in plaats van de klassering.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Lees ook

Parelloop Brunssum verplaatst naar 11 september 2022

Parelloop Brunssum verplaatst naar 11 september 2022

In overleg met de Gemeente Brunssum is besloten de aanstaande editie van de Parelloop te verplaatsen naar 11 september 2022. Na 2 jaar afwezigheid als gevolg van de COVID maatregelen stond de 2022 editie van de Parelloop gepland op 3 april a.s....

Pin It on Pinterest