Loopclinics Enschede Marathon op nieuwe locatie

door 15 jun, 2017Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport

Het is inmiddels een begrip in Twente: de loopclinics van de Enschede Marathon. Komend jaar vieren we een dubbel jubileum: de oudste marathon van Nederland is toe aan de 50e editie terwijl de clinics voor het 25e jaar worden georganiseerd. Dubbel feest dus!

Het is een ijzersterke combinatie: een sportieve uitdaging van de 10km, halve marathon of hele marathon, en een gezamenlijke en gedegen voorbereiding onder deskundige leiding van topatleten zoals Ingrid Prigge en Marti ten Kate. Zo staan de deelnemers fit, goed voorbereid en prima getraind op zondag 22 april 2018 aan de start van de 50e Enschede Marathon.

ik zie op de eerste clinic altijd veel nieuwe gezichten en driekwart jaar verder deel je lief en leed met elkaar

Aldus Marti ten Kate.

Nieuwe locatie

Ook al is het de 50e keer, de Enschede Marathon blijft vernieuwen en verbeteren. We hebben daarom gekozen voor een nieuwe locatie voor de clinics, en wel Avatarz in Deurningen. Op zaterdag 30 september 2017 zal daar de eerste loopclinic worden gehouden. Traditiegetrouw wordt er gestart met een testloop, zodat iedere deelnemer op zijn of haar eigen niveau bij de juiste trainingsgroep wordt ingedeeld.

Advies

Iedere eerste zaterdag van de maand wordt er gezamenlijk getraind in de bosrijke omgeving van Avatarz. Naast ervaren en gediplomeerde trainers zijn er tijdens iedere clinic een medisch team en diverse hardloopspeciaalzaken aanwezig om de deelnemers van deskundig advies te voorzien. Lopers kunnen ter plekke een consult bij een fysio- of podotherapeut krijgen of een massage ontvangen.

Duurloop

Daarnaast wordt iedere derde zaterdag van de maand – voor wie dat leuk vindt – vrijblijvend een lange duurloop georganiseerd ergens in Twente. Kortom: we doen er alles aan om de lopers zo goed mogelijk voor te bereiden op een topprestatie op zondag 22 april 2018!

Locatie clinics

De ‘Blokhut’ van Avatarz, Hengelosestraat 230 Deurningen.

Tijd

  • 9.30 uur staat de koffie klaar.
  • 10.00 uur start.

Wanneer

  • 30 september 2017
  • 4 november 2017
  • 2 december 2017
  • 6 januari 2018
  • 3 februari 2018
  • 3 maart 2018
  • 7 april 2018
  • 12 mei 2018

Le Champion annuleert Groet uit Schoorl Run

Sportorganisatie Le Champion heeft, in overleg met Gemeente Bergen en Gemeente Zandvoort, besloten de Groet...

Marius Kipserem wil zege mét parcoursrecord tijdens de 41ste NN Marathon Rotterdam

Marius Kipserem, spraakmakende winnaar in 2016 en 2019, komt met grote plannen terug naar de NN Marathon Rotterdam. De Keniaanse topatleet wil op...

Zevenheuvelentrail en Zevenheuvelenhike nieuwe evenementen, einde Marikenloop

De Stichting Zevenheuvelenloop organiseert dit jaar twee nieuwe evenementen: De Zevenheuvelentrail op zaterdag 14 mei en de Zevenheuvelenhike op...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This