De Nepal Impact Marathon voor Street Child: Ben jij die avontuurlijke hardloper?

door 28 jun, 2017Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport

Nepal Marathon voor Street Child

Over de hele wereld zijn er verschillende Marathons om aan mee te doen. Tijdens sommige wedstrijden lopen hardlopers door een uitdagende omgeving, tijdens andere wedstrijden worden hardlopers bedekt in modder. Sommige wedstrijden leiden door bossen en mooie natuur, andere gaan door de stad. En vaak zetten hardlopers zich tijdens Marathons in voor een goed doel. De Nepal Impact Marathon vindt plaats in de prachtige omgeving van de Himalaya gebergte. Het biedt dit, en meer! De Nepal Impact Marathon is geen normale wedstrijd. Hardlopers doen namelijk niet mee om hun persoonlijke record te verbreken. Daarnaast is de Nepal Marathon zeker geen makkelijke race, dit omdat de mooie omgeving ook zeker een uitdaging zal zijn. Echter het gevoel dat elke stap telt en je meedoet om levens van kwetsbare kinderen te verbeteren, maakt het een onvergetelijke ervaring.

Street Child gelooft dat ieder kind de kans zou moeten krijgen om zich te ontwikkelen door middel van onderwijs, en hiermee het beste uit zichzelf te halen. Investeren in onderwijs is investeren in de toekomst. In elk land waar zij werken, proberen ze dit geloof werkelijkheid te maken door specifieke problemen op elke locatie aan te pakken. Op het moment is Street Child actief in Sierra Leone, Liberia, Nigeria en Nepal.

Nepal Marathon voor Street Child

Nepal is een mooi land! Een van de vrijwilligers die drie maanden in Nepal is geweest voor Street Child vertelt: “Nepal is een extreem divers land met prachtige gebergtes, een bijzondere cultuur en lekker eten! Ik ben nog nooit in een land geweest dat zoveel biedt! De ene dag ben je omringd door sneeuw en ijs, en de volgende dag heb je opeens een behoefte aan airco en koud water. Het meest opvallende aan Nepal vind ik de bergen. De bergen in het Himalaya gebied zijn enorm! De eerste keer dat ik een witte top op een berg zag was ik zo onder de indruk. Ik vond de bergen echt het meest magische in Nepal, je voelt je echt op de top van de wereld!”.

Nepal Marathon voor Street Child

De Marathon is slechts een onderdeel van de reis. In de dagen voor de race, zullen de hardlopers de kans krijgen om de projecten te bezoeken die Street Child in de afgelopen jaren heeft opgezet in Nepal. De hardlopers krijgen hierdoor de kans om met eigen ogen te zien waar het ingezamelde geld naartoe gaat. Dit maakt de Nepal Impact Marathon zo uniek! Sommige hardlopers rennen in Nepal niet de volledige 42 km. Een ander uniek aspect van de Nepal Impact Marathon is dat deelnemers ook de mogelijkheid krijgen om een halve Marathon of 10 km te rennen. Het evenement is dus perfect voor beginners maar ook voor ervaren hardlopers! Ben jij de avontuurlijke hardloper die Street Child zoekt? Ga de uitdaging aan en loop op 18 november 2017 mee voor Street Child in Nepal. Zo kunnen we samen een betere toekomst bieden aan kwetsbare kinderen in Nepal! Want elk kind zou de de toegang moeten hebben tot kwalitatief goed onderwijs.

Tags:

Le Champion annuleert Groet uit Schoorl Run

Sportorganisatie Le Champion heeft, in overleg met Gemeente Bergen en Gemeente Zandvoort, besloten de Groet...

Marius Kipserem wil zege mét parcoursrecord tijdens de 41ste NN Marathon Rotterdam

Marius Kipserem, spraakmakende winnaar in 2016 en 2019, komt met grote plannen terug naar de NN Marathon Rotterdam. De Keniaanse topatleet wil op...

Zevenheuvelentrail en Zevenheuvelenhike nieuwe evenementen, einde Marikenloop

De Stichting Zevenheuvelenloop organiseert dit jaar twee nieuwe evenementen: De Zevenheuvelentrail op zaterdag 14 mei en de Zevenheuvelenhike op...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This