.

10 mooie hardloopboeken voor op vakantie

door 9 jul, 2017Hardloopboeken1 reactie

Sport

Op vakantie is het ideaal om eens rustig een boek te gaan lezen, ja een heerlijk hardloopboek. Hieronder staan 10 hardloopboeken die zo mee op vakantie kunnen. Veel lees plezier en een sportieve vakantie toegewenst, hardlopen tijdens de vakantie is heerlijk. Bekijk hier wat tips voor hardlopen op vakantie!

1. Alles wat je wilt weten over hardlopen

Een persoonlijke zoektocht naar de wetenschap achter hardlopen. Van Sprundel onderzoekt de populaire opvattingen over schoenen, blessures, voeding, presteren en mentaliteit.

Is het nodig om extra koolhydraten te eten voor een hardloopwedstrijd? Slijt het kraakbeen in je knieën sneller door hardlopen? Gaat dagelijks joggen depressies te lijf? Kan je verslaafd raken aan sporten? Is de mens überhaupt gemaakt om lange afstanden te rennen?
De hardloopwereld staat bol van de overgeleverde wijsheden over schoenen, voeding, blessures en gezondheid. Goede schoenen zouden pijntjes voorkomen en marathons zijn ongezond voor het hart. Maar wat is feit en wat is fictie?

Wetenschapsjournalist Mariska van Sprundel is na haar zoveelste blessure vastberaden de wetenschap achter hardlopen te ontrafelen. In Alles wat je wilt weten over hardlopen duikt Van Sprundel in de nieuwste ontwikkeling uit de sportwetenschap om de wisselwerking tussen hardlopen en ons lichaam op te helderen. Haar persoonlijke zoektocht leidt langs internationale universiteiten, bewegingslabs, hardloopwinkels en DNA-tests. Gaandeweg worden populaire wijsheden bevestigd of ontkracht. Haar bevindingen leiden tot inzichten waar elke gevorderde loper of toekomstige beginner mee uit de voeten kan.

Bestel het boek hier voor € 19,99.

2. Missie marathon

Mariska van Sprundel trainde drie keer voor een marathon en raakte drie keer geblesseerd. Nu gaat het roer om. Onder begeleiding van experts probeert ze het nog één keer. Wat als een looptrainer een persoonlijk schema maakt, een fysiotherapeut de pijntjes onder controle houdt, een sportdiëtist haar voeding bijstuurt en ze met een sportpsycholoog werkt aan haar mentaliteit? Uiteindelijk volbrengt ze haar missie en loopt ze eind 2019 voor het eerst een marathon uit.

In dit boek deelt ze informatie over trainingsschema’s, belasting van de spieren, voeding, motivatie, looptechniek en nog veel meer.

Bestel het boek hier voor € 21,99.

3. De marathon: magisch of waanzin?

Wat is dat toch met die marathon? We zien 42,195 kilometer af, hebben kramp en blaren, maar negeren de gefronste wenkbrauwen van de mensen die het bestempelen als WAANZIN. We rennen door naar de meet, naar dat shot euforie. Het heeft iets betoverends, iets MAGISCH.

Twintig marathonlopers omschrijven dit gevoel. Al lezend ren je met hen mee, proef je het zweet en voel je de adrenaline. Het is een blijk van herkenning of wellicht een voorproefje op een nieuwe ervaring.

Dit boek staat boordevol tips, een marathon trainingsschema van twintig weken en prachtige verhalen. Misschien ben jij de volgende die het hardop durft te zeggen: De marathon: MAGISCH of WAANZIN? Léandra Sprenkels, Femke van Eck, Joan Simon Artigas, Ilse van de Zande en Suzanne van Gaa.

Bestel het boek hier voor € 27,50.

4. De mens als duurloper

Vaak wordt de stelling verkondigd dat de ultramarathons of ultra-lange afstandslopen een logisch gevolg zijn op de marathon en zelfs de triathlon. Niets is minder waar. De duurloop is klassieker dan de marathon.

Historicus en topatleet Jan Knippenberg (Hoek van Holland, 19 april 1948 – Texel, 23 november 1995)- de Nederlandse duurloper van wereldklasse – geeft in De mens als duurloper de historische achtergronden van het duurlopen weer. Hij plaatst de ultra-lange afstandsloop in het perspectief van de cultureel-historische ontwikkeling. Na een boeiende beschrijving van de duurloop in de niet-Europese culturen – de Bushmen en vooral de Tarahumara Indianen in Zuid-Amerika – waarbij afstanden van honderden kilometers
werden afgelegd, belicht hij de ontwikkeling van de duurloop in de Europese cultuur. Een fascinerend boek, dat aanzet tot nadenken over de relatie tussen prestatie en geestelijke ontwikkeling.

Bestel het boek hier voor € 19,99.

5. Fun to Run

Wat zou het fijn zijn als je gewoon iedere week een rondje zou hardlopen, met plezier van die bank af zou komen, je hardloopschoenen aan zou trekken en gáán. Met dit boekje lukt het jou ook. Fun to Run is als een vriendin die je een schop onder je kont geeft en meesleurt naar buiten. Mét de nodige humor en massa’s tips & trucs over hoe je begint met hardlopen en vooral het ook nog’s volhoudt. Want – echt waar – het is fun to run!

Bestel het boek hier voor € 9,99.

6. Streep op de weg

Voor Dolf Jansen is hardlopen allang geen sport meer, maar een way of life. Met het asfalt of het zand onder de voeten de einder tegemoet door de polder, door bossen en weilanden, tussen velden en rietkragen door. Een boerderij, wat lammetjes, de zon op de huid of juist de regen en de wind die teisteren, gedachten over de dag van gisteren, die van morgen, het bestaan. En dan na kilometers je afgepeigerd even aan een zwemtrapje vastklampen om vervolgens je lichaam onder te dompelen in het ijskoude water van de rivier de Bullewijk. Goed voor de doorbloeding. Dan voel je dat je leeft. Het schrijven komt daarna als vanzelf.

Bestel het boek hier voor € 22,99.

7. Waarover ik praat als ik over hardlopen praat

In 1982 verkocht Haruki Murakami zijn jazzclub om zich geheel aan het schrijven te wijden. Hij begon toen ook met hardlopen om zijn conditie op peil te houden. Al een jaar later rende hij van Athene naar Marathon. In dit boek, na tientallen wedlopen, triatlons en door de pers bejubelde boeken, onderzoekt hij de invloed die de sport heeft gehad op zijn leven – en op zijn werk. Hij gunt de lezer een blik op de meest persoonlijke en uiteenlopende zaken: van het moment waarop hij besloot schrijver te worden, tot zijn grootste triomfen en teleurstellingen.

Bestel het boek hier voor € 15,00

8. Ik haat hardlopen

“Ik háát hardlopen”! Dit is wat meervoudig marathonloopster Hedwig van Bree letterlijk riep na haar allereerste rondje joggen door het park.
Als Hedwig een tijd later een gezin krijgt en van succesvolle carrièrevrouw transformeert in thuisblijfmoeder, staat haar leven op zijn kop.
Met deze positiewisseling lijkt zij een groot deel van zichzelf te zijn kwijtgeraakt. Wat blijft er over als je je status verliest?
Bij gebrek aan andere opties en op zoek naar positiviteit besluit Hedwig te gaan hardlopen. Nietsvermoedend zet ze de eerste stappen van een groot avontuur

“Als je mij toen had gezegd dat ik tussen november 2015 en april 2019 tien marathons zou lopen en dat de Six World Marathon Majors daar onderdeel van zouden uitmaken, had ik je verbaasd aangekeken.
Alleen al omdat ik toen niet eens wist wat die waren”.
Dit is het verhaal van een vrouw die zichzelf terugvond toen ze de hardloopster in zichzelf ontdekte.

Een boek dat geschreven is voor iedereen die zoekt naar dat ene raam dat open gaat, nadat er een deur is dicht gegaan, en voor iedereen die gelooft in de kracht van gewone mensen.
Of, zoals Eliud Kipchoge zegt: “No human is limited”.

Bestel het boek hier voor € 18,95.

9. Blessurevrij Hardlopen

De Complete Gereedschapskist Voor De Hardloper 

Bijna iedere hardloper krijgt op een zeker moment te maken met hardloopblessures. De aanleiding voor het schrijven van dit e-book is dat wij geloven dat veel blessures onnodig en te voorkomen zijn. We bieden jou een complete gids bieden waarmee jij jezelf beter bestand kunt maken tegen hardloopblessures. Meestal is de oorzaak van een blessure terug te leiden naar een fout in de looptechniek, een gebrek aan kracht en stabiliteit of verkeerd trainen. In dit e-book dekken we al deze onderwerpen en laten we je zien hoe je met minimale moeite jezelf kunt transformeren in een betere hardloper en onnodige toekomstige blessures kunt voorkomen.

  • toegang tot meer als 100 video’s van oefeningen.
  • een compleet stappenplan waarmee jij direct aan de slag kunt.

Bestel het boek hier voor € 25,99.

10. Trainen als een topatleet

Wat gebeurt er als je vier maanden traint, eet en leeft als een topsporter?

Na tien marathons waarbij het niet altijd even lekker ging, vindt Annemerel het tijd voor grof geschut. Wat gebeurt er als ze een keer écht gaat leven zoals een topsporter dat doet? Dus: trainen onder toeziend oog van een coach, goed en gezond eten, gesprekken voeren met een sportpsycholoog en je fitheid monitoren bij een sportarts. Als je alle omstandigheden zo gunstig mogelijk maakt, wat gebeurt er dan met je trainingen, je lijf en uiteindelijk met je wedstrijd?

In 16 weken laat Annemerel zich klaarstomen voor de marathon van Berlijn 2018 en in dit boek deelt ze haar ervaringen, tips en tricks zodat ook jij een betere en snellere loper kunt worden.

Bestel het boek hier voor  € 20,00.

Boeken zijn onder andere te koop bij Bol.com of ga langs je favoriete boekwinkel.

1 Reactie

  1. RunningPlus

    Dat is zeker een goed en mooi boek. Binnenkort zullen wij aan dit boek wat aandacht schenken!!

    Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. Hardlopen op vakantie, 12 tips! - […] 10 mooie hardloopboeken voor op vakantie […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Boekpresentatie Abdelkader Benali bij Zevenheuvelenloop

Boekpresentatie Abdelkader Benali bij Zevenheuvelenloop

Tijdens de persconferentie van de NN Zevenheuvelenloop op vrijdag 17 november zal Abdelkader Benali zijn nieuwe boek met hardloopverhalen presenteren. De officiële boekpresentatie is vrij toegankelijk voor alle geïnteresseerden. Op zondag 19...

Ik háát hardlopen!…dacht ik

Ik háát hardlopen!…dacht ik

Na een aantal jaren blogs geschreven te hebben, begon ik ruim twee jaar geleden met het schrijven van een boek; iets dat ik al heel lang wilde. Hoewel verschillende ideeën voor thrillers en romans de revue passeerden, bleek mijn eerste boek toch...

Pin It on Pinterest

%d bloggers liken dit: