Jan Willem Landré vertrekt bij Atletiekunie

door 11 jul, 2017Hardloopnieuws0 Reacties

Jan Willem Landré is met het bestuur overeengekomen dat hij per 1 september stopt als algemeen directeur van de Atletiekunie. De aangescherpte strategie van de Atletiekunie vraagt voor de komende periode een andere focus van de algemeen directeur dan deze in het verleden was. Deze gewijzigde focus is niet congruent met de ambities en competenties van Jan Willem Landré, waarop partijen gezamenlijk hebben besloten de samenwerking te beëindigen.

Jan Willem Landré trad op 1 april 2013 in dienst bij de Atletiekunie en volgde daarmee Rien van Haperen op. In de afgelopen vier jaar heeft Landré zich met name ingezet om meer internationale evenementen naar Nederland te halen, atletiek in Nederland meer onder de aandacht te brengen en de Atletiekunie beter te positioneren op de hardloopmarkt.

Jan Willem Landré: “Ik kijk met genoegen terug op de afgelopen vier jaren als directeur van de Atletiekunie met als absolute hoogtepunt de EK Atletiek in Amsterdam vorig jaar. Ik neem afscheid en doe dat met een positief gevoel. Het is beter dat een ander persoon dan ikzelf de Atletiekunie door de uitdagingen van de komende periode loodst.”

Voorzitter Theo Hoex: “We zijn als bestuur Jan Willem erkentelijk voor zijn inspanningen voor de Atletiekunie. Met de nieuwe strategische keuzes heeft het bestuur voor de komende periode een andere aansturing van de organisatie voor ogen dan waar de kracht en ambitie van Jan Willem ligt. Dat neemt niet weg dat we Jan Willem bedanken voor de prettige samenwerking in de afgelopen jaren en de resultaten waartoe we gekomen zijn, en hem ook succes toewensen bij zijn volgende uitdagingen”.

Voor de korte termijn wordt de opdracht van interim directeur Joëlle Staps verlengd. Zij zal de komende maanden de aangescherpte strategie en de herinrichting van het bondsbureau verder invulling zal geven, waarna de definitieve opvolger van Jan Willem gezocht zal gaan worden.

(Persbericht)

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Lees ook

Parelloop Brunssum verplaatst naar 11 september 2022

Parelloop Brunssum verplaatst naar 11 september 2022

In overleg met de Gemeente Brunssum is besloten de aanstaande editie van de Parelloop te verplaatsen naar 11 september 2022. Na 2 jaar afwezigheid als gevolg van de COVID maatregelen stond de 2022 editie van de Parelloop gepland op 3 april a.s....

Pin It on Pinterest