Dafne Schippers prolongeert WK titel op 200 meter in Londen (video)

door 11 aug, 2017Hardloopnieuws, Video's0 Reacties

SportSport

Dafne Schippers heeft net als twee jaar geleden de WK titel op de 200 meter veroverd tijdens de WK Atletiek in Londen. Schippers noteerde een tijd van22.05 seconden in een regenachtig Londen. Dit jaar liep Schipper nog niet sneller als vandaag in de finale.

Het was een spannende finale, Schippers kwam goed en snel de bocht uit en had in het begin alleen tegenstand van de Ivoriaanse Marie-Josée Ta Lou. Zij bleef dicht bij Schippers, maar kon het net niet van haar winnen. Ta Lou werd tweede in een tijd van 22.08 seconden wat goed was voor ene nieuw nationaal record.

De nummer drie Shaunae Miller-Uibo kwam zeer sterk opkomen in de laatste 20 meter en werd daardoor derde in een tijd van 22.15 seconden.

Schippers komt na vandaag in een mooi rijtje te staan van grote namen die de 200 meer wisten te prolongeren. De Jamaicaanse Marlene Ottey (1993 en 1995) en de Amerikaanse Allyson Felix (2005, 2007 en 2009) waren tot vandaag de enige twee vrouwen die de WK titel op de 200 meter hadden geprolongeerd.

Le Champion annuleert Groet uit Schoorl Run

Sportorganisatie Le Champion heeft, in overleg met Gemeente Bergen en Gemeente Zandvoort, besloten de Groet...

Marius Kipserem wil zege mét parcoursrecord tijdens de 41ste NN Marathon Rotterdam

Marius Kipserem, spraakmakende winnaar in 2016 en 2019, komt met grote plannen terug naar de NN Marathon Rotterdam. De Keniaanse topatleet wil op...

Zevenheuvelentrail en Zevenheuvelenhike nieuwe evenementen, einde Marikenloop

De Stichting Zevenheuvelenloop organiseert dit jaar twee nieuwe evenementen: De Zevenheuvelentrail op zaterdag 14 mei en de Zevenheuvelenhike op...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This