Fitbit kondigt eerste waterdichte smartwatch Ionic aan

door 28 aug, 2017Gadgets, Gadgets en apps0 Reacties

Select 2024Select 2024

Fitbit Ionic Smartwatch

Fitbit, wereldwijd toonaangevend in wearables, introduceert haar eerste smartwatch – de Fitbit Ionic™. Als health & fitnessplatform biedt de Ionic een gepersonaliseerde ervaring die verder gaat dan andere smartwatches, voortbouwend op de health & fitness-expertise van Fitbit.

Zo beschikt de Ionic over een nieuwe health-sensor, geavanceerde GPS-tracking, geïntegreerde dynamische workouts, verbeterde hartslagmeting en waterbestendigheid tot 50 meter diepte. Daarnaast biedt de Ionic slimme functies als contactloos betalen, muziekopslag, slimme meldingen en een verscheidenheid aan populaire apps en display-layouts, allemaal beschikbaar via de Fitbit App Gallery.

De Ionic heeft ook alle kernfuncties aan boord die zo populair zijn bij Fitbit-gebruikers, zoals een 4+ daagse accuduur, automatische bewegings- en slaapregistratie en platformoverschrijdende compatibiliteit. De Ionic is per direct te bestellen via Fitbit.com en ligt vanaf oktober 2017 in de winkel. Bovendien komt er in 2018 een nieuwe Fitbit Ionic adidas Special Edition uit.

Fitbit Ionic Smartwatch

Alles wat je nodig hebt in één apparaat

De geavanceerde Ionic is voor zowel beginners als getrainde atleten geschikt en biedt praktische, persoonlijke begeleiding om je doelen te bereiken, mede door je op de hoogte te houden via apps en meldingen op je smartphone, ongeacht merk of besturingsplatform.

 • Personal trainer met Fitbit Coach: Gebruik dynamische, on-device workouts die zich aanpassen aan de feedback die je om je pols doorgeeft, of luister naar professioneel ontworpen Audio Coaching- sessies (beschikbaar in 2018) om in je eigen tempo te werken aan je uithoudingsvermogen, snelheid en conditie.1
 • Loopmaatje: Leg je looptraining vast met de nieuwe Run Detect-functie die automatisch GPStracking inschakelt zodra je de deur uitstapt en de vaart erin zet. Houd real-time je tempo en afstand bij, en laat de tracker net zo vanzelfsprekend pauzeren als je wat wilt drinken of even op adem wilt komen, om daarna weer automatisch te starten.
 • Nieuwe zwemmodus: Met waterbestendigheid tot 50 meter diepte kun je de Ionic gebruiken in het zwembad om real-time je baantijden, trainingsduur en verbrande calorieën bij te houden.
 • Geavanceerd GPS: Het unieke design en de geïntegreerde binnenantenne zorgen voor een sterke verbinding met GPS- en GLONASS-satellieten, wat resulteert in hoogwaardige GPS-prestaties. Laat je smartphone thuis en bekijk je tempo en afstand op je pols, en registreer hoogtemeters, deeltijden en een routeoverzicht van je wandeling, run of rit in de Fitbit app.
 • Verbeterde hartslagtechnologie: De Ionic beschikt over verbeterde PurePulse® hartslagmeting, met hogere nauwkeurigheid tijdens inspanningen als fietsen, intervaltraining en hardlopen; verder biedt hij een verbeterde calorieverbrandingsmeting, geeft hij real-time hartslagzones aan om gerichter te trainen, en 24-uurs rusthartslagmeting.
 • Nieuwe sensortechnologie: De introductie van een sensor voor zuurstofverzadiging (SpO2) die de zuurstofwaarde in het bloed inschat, opent de mogelijkheid om op termijn belangrijke nieuwe gezondheidsrisico’s te signaleren, zoals slaapapneu.
 • Muzikale motivatie: Laat je mobieltje thuis en vind de motivatie om je workout een vliegende start te geven met opslag en afspelen van meer dan 300 nummers op je Ionic (2,5 GB opslag). Je kunt je Ionic vervolgens koppelen aan de nieuwe Fitbit Flyer™, de draadloze koptelefoon van Fitbit, of aan een ander Bluetooth-apparaat naar keuze.
 • Betaal met Fitbit Pay™: Laat je portemonnee en mobieltje thuis en betaal onderweg contactloos met je Ionic. De komende maanden kun je gaan betalen met credit- en debitkaarten van American Express, Mastercard en Visa, uitgegeven door grote banken in meer dan 10 landen. Verwacht wordt dat deze betaalmogelijkheid in 2018 ook in Nederland beschikbaar komt.
 • Meldingen die je niet wilt missen: Met uitgebreide smartphone-notificaties ontvang je oproepen, appjes en afspraakmeldingen op je Ionic, evenals notificaties van smartphone-apps als Facebook, Gmail, Instagram, Snapchat en andere apps.
 • Meerdaagse accuduur: Met een 4+ daagse accu-ondersteuning (10 uur met GPS of afspelen van muziek) gaat de Ionic je hele actieve dag mee, en houdt hij ook je slaapgedrag nog eens de hele nacht bij.2

Naast deze nieuwe kenmerken heeft de Ionic alles wat Fitbit zo fantastisch maakt; automatische registratie van je stappen, calorieën, beklommen trappen en slaapgedrag, bijhouden van je cardiofitnessniveau (geschatte VO2 Max), rustmomenten nemen en meer.

Fitbit + adidas

Fitbit werkt met Adidas aan een Special Edition van de Fitbit Ionic en speciale trainingsprogramma’s voor in 2018. Deze relatie bundelt de indrukwekkende trainingsexpertise van adidas met de gegevens en inzichten uit de wereldwijde Fitbit gebruikersdatabase, om atleten van alle niveaus te helpen beter te presteren, gezonder te leven en zich beter te voelen.

Maak je Ionic eigen

De Ionic draait op Fitbit OS, het nieuwe besturingssysteem voor smartwatches dat regelmatig wordt vernieuwd en uitgebreid met nieuwe gebruikservaringen. Als gebruiker krijg je toegang tot de nieuwe Fitbit App Gallery, waar je de apps en wijzerplaten kunt kiezen die je aanspreken. Zo beschik je altijd over de informatie die je nodig hebt, geleverd door producten die je eigen voorkeuren en stijl weerspiegelen.

De App Gallery bevat een ruim aanbod health & fitness-apps van Fitbit, zoals Exercise, Fitbit Coach, Relax, Timer en vele andere, plus populaire apps die je leven makkelijker en leuker maken als je onderweg bent. Elke app is speciaal voor de Ionic ontwikkeld, dus je hoeft geen bijbehorende app te downloaden of je smartphone bij de hand te houden. Bij de introductie zijn onder meer de volgende aansprekende partner-apps beschikbaar voor Fitbit Ionic:

 • Met Strava, het bekende sociale netwerk voor miljoenen atleten, kun je nu via je Ionic smartwatch perfecte overzichten maken van je runs, fietstochten of zwemtrainingen, zodat je je prestaties en conditie kunt blijven verbeteren.
 • Weather, van het bekende AccuWeather, geeft je actuele weersvoorspellingen. Je krijgt gepersonaliseerde weersinfo op basis van je exacte locatie, zodat je je duurloop of weekenduitje beter kunt plannen.
 • De App Gallery wordt dit najaar uitgebreid met nieuwe veelgebruikte apps als Flipboard, Game Golf, Nest en Surfline plus nieuwe display-designs uit onze ontwikkelaarscommunity.

Prijzen en beschikbaarheid

De Fitbit Ionic is per direct bestelbaar op Fitbit.com en ligt vanaf oktober 2017 in de winkel. De smartwatch kost €349,95 en is beschikbaar in drie stijlvolle kleurcombinaties van fraaie natuurtinten: een zilvergrijze tracker en clip met blauwgrijze band, rookgrijze tracker en clip met antracietkleurige band, of roodoranje tracker en clip met leisteenblauwe band.

 • Classic accessoires in blauwgrijs met zilvergrijze gesp, antraciet met rookgrijze gesp en leisteenblauw met roodoranje gesp – €29,95
 • Tweekleurige ademende Sport Band-accessoires in blauwgrijs en koraal, zwart en antraciet of kobalt en citroen – €29,95
 • Handgemaakte en geperforeerde lederen accessoires van Horween in cognac en midnight blue – €59,95

Fitbit Flyer

Fitbit Flyer

Naast de aankondiging van de nieuwe Ionic, voegt Fitbit vandaag ook de ultieme draadloze hoofdtelefoon voor sporten en workouts toe aan de Fitbit-lijn; de Flyer. Ontwikkeld met fitness in het achterhoofd, is het robuuste ontwerp van de Flyer voorzien van een waterafstotende nano-coating die tegen regen, spatwater en zweet bestand is.

Met een reeks verwisselbare vinnen, vleugels en tips kan je de pasvorm van je oortjes naar je eigen voorkeur veranderen zodat de oortjes stevig en comfortabel blijven zitten bij iedere training. En met een accuduur tot wel zes uur zullen ze het waarschijnlijk langer volhouden dan jij. Als je toch extra accucapaciteit nodig hebt, kun je de Flyer met de 15-minuten snellader nog een uur langer speeltijd geven.

Met zijn duurzame ontwerp en superieure geluidskwaliteit is de Flyer ideaal voor dagelijks gebruik, ook buiten het sporten. Met de 3-knops aansturing kan je onderweg eenvoudig het geluid instellen, muziek pauzeren en nummers kiezen, terwijl audio aanwijzingen je op de hoogte houden van oproepen, accustatus, geluidsvolume en meer.

Tags: Fitbit

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Download gratis de vernieuwde app van de CPC Loop

Download gratis de vernieuwde app van de CPC Loop

Over 3 weken is alweer de 48e editie van de CPC Loop in Den Haag. Voor deze editie is de eventapp vernieuwd. Via deze app kun je gemakkelijk de laatste eventinformatie vinden en ontvang je updates over het event. Ook is het voor toeschouwers...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!