Fontys en Marathon Eindhoven brengen hardlopen op de planken

door 28 aug, 2017Hardloopnieuws0 Reacties

Marathon Eindhoven en Fontys

In de aanloop naar de Marathon Eindhoven komt alles wat je altijd wilde weten over hardlopen samen in de theatertalkshow De Aanloop. Presentator en cabaretier Leon van der Zanden en tafelheer en sportprofessor Steven Vos van Fontys Sporthogeschool praten je op 2 oktober samen met tal van andere deskundigen bij over innovaties in de hardloopsport. Het geheim van een goede trainingsopbouw, de psyche van de hardloper en nog veel meer. En dat allemaal terwijl cabaretier Pieter Jouke op de achtergrond het parcours van de Eindhovense marathon afwerkt op een loopband.

De Aanloop is een initiatief van Fontys Hogescholen en Golazo, de organisator van de Marathon Eindhoven. Beide partijen werken al enige jaren samen op het gebied van onderzoek en innovaties in de hardloopsport. Zo deed Fontys Sporthogeschool onderzoek naar de verschillende typologieën van hardlopers en ontwikkelde ze onder andere een eigen revolutionaire hardloop app die trainen veel persoonlijker maakt. Fontys Economische Hogeschool Tilburg deed onderzoek naar de economische waarde van een evenement als de marathon Eindhoven.

Vanuit Fontys schuiven op 2 oktober naast Steven Vos onder andere lector Mark van den Heuvel (Fontys Economische Hogeschool Tilburg) en Alja Bosch (Fontys Hogeschool HRM en Psychologie) aan.

Pieter Jouke is cabaretier en liep in totaal 10 marathons. Hij schreef ook een boek over hardlopen: ‘Ik ren,  dus ik ben’. Speciaal voor De Aanloop gaat hij de uitdaging aan om tijdens de talkshow, bij wijze van levend experiment live de Eindhovense marathon te lopen op een loopband.

De Aanloop vindt plaats op maandag 2 oktober in de Philipszaal van het Parktheater Eindhoven. Kaarten voor de theatertalkshow zijn te bestellen via de site van het Parktheater: www.parktheater.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Lees ook

Parelloop Brunssum verplaatst naar 11 september 2022

Parelloop Brunssum verplaatst naar 11 september 2022

In overleg met de Gemeente Brunssum is besloten de aanstaande editie van de Parelloop te verplaatsen naar 11 september 2022. Na 2 jaar afwezigheid als gevolg van de COVID maatregelen stond de 2022 editie van de Parelloop gepland op 3 april a.s....

Pin It on Pinterest