Marathon Eindhoven brengt de nummers 1 en 2 van vorig jaar terug aan de start

door 29 aug, 2017Hardloopnieuws0 Reacties

De 34e Marathon Eindhoven belooft op zondag 8 oktober een spannende strijd te worden tussen twee voormalige marathonwinnaars. Eerder werd de komst van de winnaar van vorig jaar, Festus Talam, bekend gemaakt. De organisatie heeft nu ook de nummer 2 van 2016 vastgelegd: Marius Kipserem.

Marathon Eindhoven

Kipserem kende in 2016 zijn tot nu toe succesvolste jaar. In april won hij in een persoonlijk record (2:06:11) de NN Marathon Rotterdam. In het najaar snelde de Keniaan naar een 2e plek in Eindhoven. Destijds vlak achter zijn grootste concurrent op zondag 8 oktober Festus Talam (2:06:26).

De 29-jarige Kipseren is blij om terug te keren naar Eindhoven en heeft een duidelijk doel voor ogen. “Ik voel me gelukkig om weer in Eindhoven te lopen. Het parcours is snel en ik kan me nog goed de laatste 400 meter herinneren. Zoveel mensen langs de kant die me extra energie gaven. Mijn doel is om een volgende stap te zetten en een nieuw persoonlijk record te lopen.”

Marathon Eindhoven wordt een tweedaags sportfeest

Dit jaar zal op zaterdagavond 7 oktober het sportfeest al losbarsten. De populaire 10 km loop gepresenteerd door ED wordt een avondrun en de organisatie introduceert het nieuwe onderdeel de ‘5KM4ALL’. Bij de ‘5KM4ALL’ leggen de deelnemers het parcours niet hardlopend af, maar op een alternatieve wijze. Lees meer over het tweedaags sportfeest in Eindhoven.

Op zondag 8 oktober, gewoon overdag, vinden de andere onderdelen plaats. Er worden in totaal ruim 25.000 deelnemers verwacht bij het grootste sportevenement van Zuid Nederland.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Lees ook

Parelloop Brunssum verplaatst naar 11 september 2022

Parelloop Brunssum verplaatst naar 11 september 2022

In overleg met de Gemeente Brunssum is besloten de aanstaande editie van de Parelloop te verplaatsen naar 11 september 2022. Na 2 jaar afwezigheid als gevolg van de COVID maatregelen stond de 2022 editie van de Parelloop gepland op 3 april a.s....

Pin It on Pinterest