Kenenisa Bekele neemt het op tegen Eliud Kipchoge en Wilson Kipsang in Berlijn Marathon

door 30 aug, 2017Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport

Voor de eerste keer in de geschiedenis staan de top drie Marathonlopers ter wereld aan de start van de Berlijn Marathon. Kenenisa Bekele zal op 24 september het opnemen tegen de Kenianen Eliud Kipchoge en Wilson Kipsang.

Kenenisa Bekele, die vorig jaar in Berlijn won, heeft een tijd staan van 2:03:03 (6 seconden boven het wereldrecord van Dennis Kimetto). Ook Eliud Kipchoge zit dicht op het wereldrecord van zijn landgenoot (Kimetto 2:02:57) en gaat dit jaar in Berlijn van start om deze tijd te verbeteren. Kipchoge had afgelopen mei al een poging gedaan om de Marathon onder de drie uur te lopen op de F1 circuit van Manza in Italië, maar dit lukte net niet (2:00:25). Het ging wel om een officieuze poging, er waren o.a. veel hazen die de hele Marathon een windscherm hadden gevormd.

De beste dag van de 35-jarige Wilson Kipsang’s carriere is tot nu toe de Berlijn Marathon van vier jaar geleden, toen liep hij 15 seconden van het wereldrecord die op naam stond van zijn landgenoot Patrick Makau (2:03:38). Kipsang’s wereldrecord van 2:03:23 bleef voor slechts 12 maanden staan. Eerder dit jaar liep Kipsang ook snel, in Tokio liep hij een tijd van 2:03:58. Het belooft een spannende Marathon te gaan worden met misschien wel ene nieuw wereldrecord?!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Pin It on Pinterest