Churandy Martina en Liemarvin Bonevacia maken overstap naar coach Bart Bennema

door 4 sep, 2017Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Technisch directeur van de Atletiekunie Ad Roskam bevestigt de instroom van sprinters Churandy Martina en Liemarvin Bonevacia in de trainingsgroep van coach Bart Bennema. Talent Taymir Burnet, die zijn debuut maakte tijdens de WK Atletiek in Londen afgelopen augustus op de 4×100 meter estafette, zal instromen in de groep van Rana Reider.

Nieuwe impulsen

“Het is gebruikelijk dat aan het einde van elk seizoen met de atleten en coaches wordt bekeken of een verandering in programma, trainingsgroep of coach nodig of gewenst is. Ook dit jaar zitten we aan het einde van het seizoen in dat proces. Dit zullen dus niet de enige verschuivingen zijn die op weg naar het nieuwe seizoen op gaan treden.

We werken altijd met één eindverantwoordelijke coach maar de trainingsgroepen en het team van experts eromheen werken nauw samen. Dat maakt een overgang van coach of trainingsgroep makkelijk en geeft continue nieuwe impulsen aan de programma’s van de atleten”, licht Ad Roskam toe.

Afgelopen seizoen

In 2016 kende Martina, de Nederlands recordhouder op 100, 200 en 4×100 meter, een goed jaar met een Europese titel op de 100 meter en een Nederlands record op de 200 meter. Op de Olympische Spelen in Rio miste hij slechts op een paar duizendsten een bronzen medaille op de 200 meter. De WK Atletiek in Londen moest hij wegens een blessure laten schieten; op de FBK Games in Hengelo kwam de sprinter nog wel in actie.

Liemarvin Bonevacia is Nederlands recordhouder op de 400 meter en heeft twee bronzen EK medailles op zak. In 2016 behaalde hij brons in Amsterdam én in 2017 deed hij dat tijdens de EK Indoor in Belgrado.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

Morgen beginnen de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL in de finale van de 4x400 meter estafette (mix) en Maureen Koster in de finale van de 5.000 meter. Verder komen Nadine Visser en Maayke Tjin A-Lim uit op de 100 meter horden. Mark Heiden, Job...

Tijdschema EK Atletiek 2024 Rome

Tijdschema EK Atletiek 2024 Rome

Deze week beginnen de EK Atletiek in Rome in het Stadio Olimpico. De EK Atletiek worden gehouden van 7 tot en met 12 juni 2024. RunningPlus heeft hieronder een tijdschema van de EK Atletiek onder elkaar gezet, zo weet je precies wat wanneer is en...

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

De afgelopen decennia heeft hardlopen zich ontwikkeld tot een wereldwijde sensatie die miljoenen mensen over de hele wereld in zijn ban houdt. Of het nu gaat om een ontspannen rondje joggen door het park, een eerste marathon of de intense uitdaging...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!