Churandy Martina en Liemarvin Bonevacia maken overstap naar coach Bart Bennema

door 4 sep, 2017Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl

Technisch directeur van de Atletiekunie Ad Roskam bevestigt de instroom van sprinters Churandy Martina en Liemarvin Bonevacia in de trainingsgroep van coach Bart Bennema. Talent Taymir Burnet, die zijn debuut maakte tijdens de WK Atletiek in Londen afgelopen augustus op de 4×100 meter estafette, zal instromen in de groep van Rana Reider.

Nieuwe impulsen

“Het is gebruikelijk dat aan het einde van elk seizoen met de atleten en coaches wordt bekeken of een verandering in programma, trainingsgroep of coach nodig of gewenst is. Ook dit jaar zitten we aan het einde van het seizoen in dat proces. Dit zullen dus niet de enige verschuivingen zijn die op weg naar het nieuwe seizoen op gaan treden.

We werken altijd met één eindverantwoordelijke coach maar de trainingsgroepen en het team van experts eromheen werken nauw samen. Dat maakt een overgang van coach of trainingsgroep makkelijk en geeft continue nieuwe impulsen aan de programma’s van de atleten”, licht Ad Roskam toe.

Afgelopen seizoen

In 2016 kende Martina, de Nederlands recordhouder op 100, 200 en 4×100 meter, een goed jaar met een Europese titel op de 100 meter en een Nederlands record op de 200 meter. Op de Olympische Spelen in Rio miste hij slechts op een paar duizendsten een bronzen medaille op de 200 meter. De WK Atletiek in Londen moest hij wegens een blessure laten schieten; op de FBK Games in Hengelo kwam de sprinter nog wel in actie.

Liemarvin Bonevacia is Nederlands recordhouder op de 400 meter en heeft twee bronzen EK medailles op zak. In 2016 behaalde hij brons in Amsterdam én in 2017 deed hij dat tijdens de EK Indoor in Belgrado.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Winnaar Dam tot Damloop 2023 De 37e editie van de Dam tot Damloop is vandaag gewonnen door de Kenianen Methew Kimeli en Agnes Keino. De 25-jarige Kimeli plaatste in de laatste kilometer de beslissende versnelling. Hij triomfeerde tijdens zijn...

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Of je nu je persoonlijk record komt verbreken of komt voor de Brabantse gezelligheid: de CZ Tilburg Ten Miles is altijd fantastisch. Zo ook de 34e editie op zondag 24 september 2023. Met meer dan 11.000 deelnemers aan de start van de diverse...

Pin It on Pinterest