Senbere Teferi wint Tilburg Ladiesrun in tweede tijd ooit

door 4 sep, 2017Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Tilburg Ladiesrun 2017

De Ethiopische Senbere Teferi is de verrassende winnares geworden van de Rabobank Tilburg Ladiesrun 10 km. De Ethiopische won haar eerste wegwedstrijd in het centrum van Tilburg in een tijd van 30.38 en liep hiermee de tweede beste tijd ooit in Tilburg op de 10 km.

Teferi sloeg toe in de tweede helft van de race na een doorkomst in 15.21 minuten. Daarop versnelde Teferi en bouwde haar voorsprong uit tot 22 seconden op de Keniaanse Agnes Tirop (31.00). Derde werd de Keniaanse Beatrice Mutai in 31.28.

Bij de Nederlandse vrouwen was Jip Vastenburg oppermachtig. Halverwege had zij al een royale voorsprong op haar Nederlandse concurrenten Kim Dillen en Ruth van der Meijden. Op 33.32 minuten passeerde Vastenburg de finishlijn in de Spoorzone van Tilburg. Zij werd daarmee 9e bij de Rabobank Tilburg Ladiesrun. Dillen liep 34.22 en vlak daarachter liep Van der Meijden 34.26.

Rabobank Tilburg Ladiesrun

De Rabobank Tilburg Ladiesrun 10 km is onderdeel van de CZ Tilburg Ten Miles. Het grootste eendaagse sportevenement van Midden-Brabant met ruim 10.000 deelnemers.

Tags: Ladiesrun

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!