.

Singelloop Utrecht presenteert topduel tussen wereldrecordhouder Leonard Komon en Benard Kimeli

door 5 sep, 2017Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport

De Singelloop Utrecht heeft voor de 67ste editie twee absolute wereldlopers aan zich weten te binden. Wereldrecordhouder Leonard Patrick Komon schreef zeven jaar geleden geschiedenis op de befaamde Maliebaan door de 10 km in een recordtijd van 26 minuten en 44 seconden te lopen. Een tijd die nog altijd onovertroffen is. De 29-jarige Komon wil dit jaar in Utrecht op zijn favoriete parcours opnieuw een spraakmakende tijd neerzetten en neemt het op tegen Benard Kimeli. De 22-jarige atleet uit Kenia liep eerder dit jaar in Paderborn, Duitsland, 10 km in de razendsnelle tijd van 27 minuten en 18 seconden, de huidige wereldseizoentijd. De organisatie van de Singelloop Utrecht presenteert daarmee een prachtig affiche.

Prachtig affiche

Leonard Komon koestert warme herinneringen aan zijn deelnames in Utrecht. Onder aanmoediging van duizenden toeschouwers liep de destijds 22-jarige atleet een absolute wereldtijd die nog altijd fier overeind staat. Komon zal op de toppen van zijn kunnen moeten lopen in het duel met Bernard Kimeli. De Keniaanse atleet verkeert in topvorm en liep in april van dit jaar zijn snelste 10 km ooit, 27 minuten en 18 seconden. Goed voor een notering in de top-10 aller tijden.

Roemrijke historie Singelloop Utrecht

De Singelloop Utrecht kent een prachtige historie met internationale toptijden. Het parcours langs de Utrechtse singels staat maar liefst tweemaal genoteerd in de lijst met snelste 10 km tijden ter wereld. Atleten van over de hele wereld komen graag naar Utrecht om te genieten van de entourage en een snelle tijd te lopen. Na jaren van relatieve droogte staat de Singelloop Utrecht sinds 2015 weer hoog genoteerd op de internationale atletiekkalender. Abraham Cheroben liep de 10 km in 27 minuten 35 seconden, goed voor de tweede snelste seizoentijd.

Oudste stratenloop van Nederland

De Singelloop Utrecht is de oudste stratenloop van Nederland met het snelste 10 km parcours ter wereld. De start is op de befaamde Maliebaan en de finish in het monumentale Wilhelminapark. 10.000 enthousiaste lopers doen mee aan de Singelloop 10 km, 5 km en de Chiquita Kidsruns 2 km en 1 km.

Inschrijven is nog mogelijk via de website www.singellooputrecht.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Singelloop Enschede plant voedselbos aan in Boekelo

Singelloop Enschede plant voedselbos aan in Boekelo

Op zaterdag 10 december steken tientallen vrijwilligers de schop in de grond en wordt het Singelloop-voedselbos aangeplant in Boekelo (gemeente Enschede). Het goede doel van de Menzis Singelloop Enschede kon dit jaar op zoveel donaties rekenen dat...

Eliud Kipchoge maakt in 2023 Marathondebuut in Boston

Eliud Kipchoge maakt in 2023 Marathondebuut in Boston

Foto: NN Running Team NN Running Team-atleet Eliud Kipchoge maakt volgend jaar op 17 april zijn Boston Marathondebuut. De Keniaanse wereldrecordhouder op de Marathon zet de volgende stap in zijn legendarische carrière die al heeft geleid tot vier...

Pin It on Pinterest