23ste Posbankloop op 24 september

door 13 sep, 2017Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport

Op zondag 24 september wordt alweer de 23ste editie van de Posbankloop georganiseerd. De start/ finish zal op de Rozendaalselaan plaats vinden. Natuurlijk staat de Posbankloop bekend als een van de mooiste hardloop parcoursen van Nederland. Naast het prachtige parcours, besteed de Posbankloop organisatie extra aandacht de sfeer en gezelligheid bij de finish. Zo wordt er dit jaar een tribune geplaatst, starten de lopers door een reuze Tijgerkop, staan er enkele foodtrucks, is er een horeca plein met picknick tafels en zorgt de Velpse DJ Eddy Amore voor opzwepende muziek.

Naast de 5,5km en de 15km, wordt er ook een KidsRun georganiseerd. Dit jaar is de KidsRun een volwaardig onderdeel voorafgaand aan de looponderdelen voor volwassenen. Deelname aan de KidsRun is gratis en als er voor maandag 19 september wordt ingeschreven staat de voornaam op het startnummer van de jeugdige loper.

De langste afstand van de Posbankloop is weer 15 kilometer en alle lopers bedwingen de Muur van Aalbers: een tussentijdse klim van 500 meter op de Emmapiramide. Inmiddels hebben als 2500 deelnemers zich ingeschreven, een stijging van 15% ten opzichte van de vorige editie. De maximale deelnemers limiet is 3000 lopers. Hofleverancier is Arnhem met 324
deelnemers op de voet gevolgd door Velp met 279 lopers. Dat de Posbankloop een nationale aantrekkingskracht heeft, blijkt uit het feit dat de helft van buiten de regio komt.

Deelnemers komen letterlijk overal vandaan, van Den Helder tot Heerlen. De jongste deelnemer is Senna Iñiguez (6 jaar) uit Rozendaal en de oudste deelnemers is Loek Bekker (75 jaar) uit Alphen aan de Rijn. Elke deelnemer doneert automatisch één euro aan Natuurmonumenten om zodoende de prachtige natuur van de Veluwezoom te ondersteunen.

Programma

Start/ Finish locatie: Rozendaalselaan/ Wilhelminalaan te Velp.

  • 11:15 uur: Kidsrun warming up met aansluitend de 500 meter
  • 12:00 uur: Kidsrun warming up met aansluitend 1000 meter
  • 12:45 uur: Warming-up 5,5 km
  • 13:00 uur: Start 5,5 km wedstrijdloop
  • 13:45 uur: Warming-up 15 km
  • 14:00 uur: Start 15 km wedstrijdloop
  • 14:15 uur: Prijsuitreiking 5,5 km
  • 15:15 uur: Prijsuitreiking 15 km

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Wat voor weer wordt het tijdens de Dam tot Damloop?

Wat voor weer wordt het tijdens de Dam tot Damloop?

Het weekend verloopt in Amsterdam en Zaandam ronduit wisselvallig. Zowel bij de activiteiten op zaterdag als bij de hoofdwedstrijd op zondag moet rekening worden gehouden met natte omstandigheden. Daarbij wordt het maximaal 16 graden en waait er...

Pin It on Pinterest