Marathon Eindhoven: powered by ASML

door 14 sep, 2017Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport

Marathon Eindhoven en ASML hebben vandaag een overeenkomst ondertekend waarmee ASML zich als ‘Innovation Partner’ verbindt aan Marathon Eindhoven. Met deze samenwerking wordt een volgende stap gezet in de ambitie om Marathon Eindhoven te ontwikkelen tot meest innovatieve marathon ter wereld.

Marathon Eindhoven vindt dit jaar voor de 34e keer plaats en heeft de ambitie om uit te groeien tot meest innovatieve marathon ter wereld. De afgelopen jaren zijn diverse initiatieven gestart, onderzoeken en tests uitgevoerd en steeds nieuwe elementen toegevoegd aan het evenement. Het uitgangspunt hierbij is dat hardlopers optimaal worden gefaciliteerd bij een verantwoorde sportbeoefening en dat de beleving rondom het evenement verder wordt vergroot. Innovaties, op technisch-, sociaal- of design- gebied, staan hierin centraal en zullen vanaf nu onder het label ‘Innovation Lab Marathon Eindhoven’ nadrukkelijker worden verbonden en gecommuniceerd. Tevens zal de tag line ‘powered by ASML’ worden toegevoegd aan het eventlogo

Hank Oosterbaan, Manager Arbeidsmarktcommunicatie & sponsoring van ASML: “ASML staat voor technologische innovatie en vooruitgang. Wij zijn al jaren verbonden aan Marathon Eindhoven en er nemen jaarlijks zo’n 400 ASML medewerkers deel. Het is een fantastisch breedtesportevenement in het hart van Brainport Eindhoven en toegankelijk voor iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht of afkomst. Dat vinden wij belangrijk. Wij denken dat we Marathon Eindhoven en haar partners met ons netwerk en onze expertise kunnen helpen om meer innovatieve toepassingen te laten zien en nieuwe innovaties inhoudelijk en financieel te ondersteunen.”

“ASML is een wereldspeler. Het is een van de meest innovatieve bedrijven ter wereld. Wij hopen de Marathon Eindhoven gezamenlijk verder te ontwikkelen tot een van de meest innovatieve marathons ter wereld en zo nog beter aan te sluiten bij het DNA van de stad Eindhoven en de Brainport regio. Zo willen we onze deelnemers jaarlijks blijven verrassen, waardoor ze met nog meer plezier deelnemen. Steeds meer partijen weten ons te vinden om innovaties te testen en onderzoek te doen. De samenwerking met ASML maakt het mogelijk om opnieuw een stap te zetten richting onze ambitie”, aldus Edgar de Veer, directeur Marathon Eindhoven.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Pin It on Pinterest