Alle verwachtingen van 2300 lopers worden overtroffen bij de eerste editie van de Airport Night Run

door 17 sep, 2017Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Meer dan 2.300 lopers hebben bij de eerste editie van de Mobility Service Airport Night Run op unieke wijze Groningen Airport Eelde en het nabijgelegen terrein ontdekt. In een nachtelijk parcours door de bossen van Vosbergen en over de landingsbaan van de Noordelijke luchthaven werden deelnemers onderweg verrast door entertainment en lichteffecten. Finish was geheel in stijl van het bijzondere evenement bij de terminal waar bezoekers doorgaans vertrekken of aankomen. Na afloop was een heuse afterparty met een groot podium waar een DJ en band elkaar afwisselden. De unieke avondloop kreeg na afloop veel lovende reacties van de deelnemers.

Als de eerste startnummers bij de incheckbalies van Groningen Airport Eelde worden klaargelegd zijn de lopers in gedachte al lang en breed klaar voor de start. De aanvangstijd is dan ook niet vroeg in de ochtend maar aan het begin van de avond. Bijkomend voordeel is dat je bij een avondloop de hele dag kan uitkijken naar jouw deelname. Zo ook bij de eerste editie van de Mobility Service Airport Night Run.

Geen tijdsregistratie, avontuur en genieten, dat is waar de Night Run om draait. Deelnemers vertrekken in vier waves waar steeds een korte pauze tussen zit. Pieter Boutsma, commercieel manager van Mobility Service Nederland, verzorgt in het naastgelegen Vosbergen het eerste startschot. “Wij zijn als hoofdsponsor al vanaf het begin betrokken. Een innovatief evenement waar alle draait om de beleving. Geweldig om al die lopers met een highlight op te zien.”

Elske Dijkstra, namens Golazo Noord Nederland verantwoordelijk voor de organisatie, ziet maanden aan voorbereiding tot een succesvol evenement leiden: “Meer dan 2.300 lopers, wat een opkomst en dat voor een eerste editie. We zijn altijd opzoek naar nieuwe concepten om de loper steeds weer te verrassen. Dit evenement past daar precies in. Al die vrolijke gezichten, daar doen we het voor.”

Voor deelnemers die er tegenop kijken om de volledige 10 km te lopen is er de mogelijkheid om onderweg een kortere route te nemen. “Handig en fijn, want zo kan ik toch meedoen en mis ik niets” zegt een enthousiaste deelnemer die bij de tweede splitsing op de landingsbaan snel doorrent richting de finish bij de terminal van de luchthaven. Op de achtergrond klinkt opzwepende muziek die lopers regelmatig de handen in de lucht laat doen.

Aangekomen bij de finish wacht een unieke herinnering. Alle deelnemers krijgen een gethematiseerd bagagelabel. Daarna is het tijd voor de afterparty. Op een groot podium van RTV Drenthe draait een DJ en de sfeer zit er direct goed in. Terwijl deelnemers binnendruppelen en nog nagenieten van de run krijgt de speaker de handen in de lucht. “Het was genieten. Het tijdstip, de locatie, de sfeer, de aankleding. Volgend jaar weer zeker weten!”

Tags: Night Run

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

Morgen beginnen de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL in de finale van de 4x400 meter estafette (mix) en Maureen Koster in de finale van de 5.000 meter. Verder komen Nadine Visser en Maayke Tjin A-Lim uit op de 100 meter horden. Mark Heiden, Job...

Tijdschema EK Atletiek 2024 Rome

Tijdschema EK Atletiek 2024 Rome

Deze week beginnen de EK Atletiek in Rome in het Stadio Olimpico. De EK Atletiek worden gehouden van 7 tot en met 12 juni 2024. RunningPlus heeft hieronder een tijdschema van de EK Atletiek onder elkaar gezet, zo weet je precies wat wanneer is en...

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

De afgelopen decennia heeft hardlopen zich ontwikkeld tot een wereldwijde sensatie die miljoenen mensen over de hele wereld in zijn ban houdt. Of het nu gaat om een ontspannen rondje joggen door het park, een eerste marathon of de intense uitdaging...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!