Iedereen kan vijf kilometer afleggen tijdens Marathon Eindhoven weekend

door 21 sep, 2017Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl

Marathon Eindhoven

Marathon Eindhoven krijgt er dit jaar een nieuw evenement bij, op zaterdag 7 oktober zal namelijk voor het eerst de 5KM4ALL georganiseerd worden. Bij de 5KM4ALL mogen deelnemers op alternatieve wijze het parcours afleggen, wandelend, in een rolstoel, met een buggy, handbike, als Nordic Walker of bijvoorbeeld op de step. Op deze manier is het voor werkelijk iedereen mogelijk om in beweging te komen en deel te nemen aan deze 5 kilometer.

Zaterdagavond

Dit jaar zal voor het eerst de 10 kilometer-loop op zaterdagavond worden georganiseerd. Aansluitend aan deze 10 kilometer zal om 20:30 uur de 5KM4ALL georganiseerd worden. Beide onderdelen starten op de Mathildelaan in het centrum van Eindhoven. “Met de toevoeging van de 5KM4ALL maken we het voor iedereen mogelijk om 5km af te leggen op je eigen manier. Dat het evenement ’s avonds plaatsvindt, geeft het evenement een bijzondere sfeer en beleving.” Aldus Edgar de Veer, directeur van Marathon Eindhoven. “Bij de 5KM4ALL werken we o.a. samen met Gemeente Eindhoven, Sportservice Noord Brabant en Sportlight. Zij hebben een coördinerende rol naar de zeven lokale sportcoaches die zich inzetten om aangepast sporten zo breed mogelijk uit te dragen. Aangepast sporten omvat overigens meer dan je zou verwachten. Ook mensen met op het eerste gezicht onzichtbare aandoeningen zoals diabetes of reuma vallen onder deze groep. Ook voor hen is regelmatig bewegen van belang en wandelen is daarbij erg laagdrempelig. Hopelijk biedt de 5KM4ALL een nieuwe groep deelnemers de kans om ook onderdeel te zijn van Marathon Eindhoven.”

Iedereen in beweging

“De gemeente Eindhoven wil het bewegen in de stad voor álle inwoners verder stimuleren. Daarvoor is het noodzaak dat evenementen toegankelijk zijn, ook voor mensen met een beperking. Heel mooi dat nu ook de Marathon kansen biedt om Eindhovenaren samen in beweging te brengen, op wat voor manier dan ook. Bewegen door verbinden dus.” Aldus wethouder Sport Jakob Wedemeijer.

Inschrijven voor de 5KM4ALL kan nog via de website van de Marathon Eindhoven: www.marathoneindhoven.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Winnaar Dam tot Damloop 2023 De 37e editie van de Dam tot Damloop is vandaag gewonnen door de Kenianen Methew Kimeli en Agnes Keino. De 25-jarige Kimeli plaatste in de laatste kilometer de beslissende versnelling. Hij triomfeerde tijdens zijn...

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Of je nu je persoonlijk record komt verbreken of komt voor de Brabantse gezelligheid: de CZ Tilburg Ten Miles is altijd fantastisch. Zo ook de 34e editie op zondag 24 september 2023. Met meer dan 11.000 deelnemers aan de start van de diverse...

Pin It on Pinterest