Iedereen kan vijf kilometer afleggen tijdens Marathon Eindhoven weekend

door 21 sep, 2017Hardloopnieuws0 Reacties

Pre-Zomer Pre-Zomer

Marathon Eindhoven

Marathon Eindhoven krijgt er dit jaar een nieuw evenement bij, op zaterdag 7 oktober zal namelijk voor het eerst de 5KM4ALL georganiseerd worden. Bij de 5KM4ALL mogen deelnemers op alternatieve wijze het parcours afleggen, wandelend, in een rolstoel, met een buggy, handbike, als Nordic Walker of bijvoorbeeld op de step. Op deze manier is het voor werkelijk iedereen mogelijk om in beweging te komen en deel te nemen aan deze 5 kilometer.

Zaterdagavond

Dit jaar zal voor het eerst de 10 kilometer-loop op zaterdagavond worden georganiseerd. Aansluitend aan deze 10 kilometer zal om 20:30 uur de 5KM4ALL georganiseerd worden. Beide onderdelen starten op de Mathildelaan in het centrum van Eindhoven. “Met de toevoeging van de 5KM4ALL maken we het voor iedereen mogelijk om 5km af te leggen op je eigen manier. Dat het evenement ’s avonds plaatsvindt, geeft het evenement een bijzondere sfeer en beleving.” Aldus Edgar de Veer, directeur van Marathon Eindhoven. “Bij de 5KM4ALL werken we o.a. samen met Gemeente Eindhoven, Sportservice Noord Brabant en Sportlight. Zij hebben een coördinerende rol naar de zeven lokale sportcoaches die zich inzetten om aangepast sporten zo breed mogelijk uit te dragen. Aangepast sporten omvat overigens meer dan je zou verwachten. Ook mensen met op het eerste gezicht onzichtbare aandoeningen zoals diabetes of reuma vallen onder deze groep. Ook voor hen is regelmatig bewegen van belang en wandelen is daarbij erg laagdrempelig. Hopelijk biedt de 5KM4ALL een nieuwe groep deelnemers de kans om ook onderdeel te zijn van Marathon Eindhoven.”

Iedereen in beweging

“De gemeente Eindhoven wil het bewegen in de stad voor álle inwoners verder stimuleren. Daarvoor is het noodzaak dat evenementen toegankelijk zijn, ook voor mensen met een beperking. Heel mooi dat nu ook de Marathon kansen biedt om Eindhovenaren samen in beweging te brengen, op wat voor manier dan ook. Bewegen door verbinden dus.” Aldus wethouder Sport Jakob Wedemeijer.

Inschrijven voor de 5KM4ALL kan nog via de website van de Marathon Eindhoven: www.marathoneindhoven.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Feit of fabel: 5 mythes over hardlopen

Feit of fabel: 5 mythes over hardlopen

Er doen zich talloze mythes de ronde over de oudste sport van het universum: hardlopen. De één misschien nog wel gekker dan de ander. Maar welke is waar en welke (absoluut) niet? Jussi Peltonen, Senior Researcher bij Polar Research Center deelt...

Pin It on Pinterest