Lichtkunst bij vijfde Zevenheuvelennacht

door 21 sep, 2017Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Alley of Light tijdens Zevenheuvelennacht

Foto: Raoul Kramer

Deelnemers aan de Zevenheuvelennacht krijgen tijdens de loop een lichtkunstwerk te zien van artistiek ingenieur Luuk van Laake. Op het donkere stuk op de Louisiaweg worden de 7 kilometer lopers verrast door een geheel van magisch zwevende lichtlijnen en een subtiel lichtpatroon dat de dieptewerking van de weg benadrukt. De beleving wordt ondersteund door muziek. Aan de Zevenheuvelennacht op zaterdag 18 november doen 7.000 lopers mee.

Kunstwerk

Het donkerste gedeelte van het parcours van de nachtloop wordt speciaal voor de vijfde editie op een bijzondere en kunstzinnige manier verlicht. De dieptewerking van de Louisiaweg wordt benadrukt door op vaste tussenafstanden lichtlijnen op te hangen onder staaldraden. De staaldraden worden zelf niet aangelicht en blijven daardoor zo goed als onzichtbaar. De lichtlijnen lijken op magische wijze te zweven boven de hoofden van de lopers en vormen een abstracte weg van licht boven de echte weg. De natuurlijke dieptewerking wordt nog versterkt door een subtiel patroon dat door de installatie heen loopt. Dit patroon wordt de komende weken ontwikkeld. Het lichtkunstwerk voor de Zevenheuvelennacht is ontwikkeld door Luuk van Laake van Digiluce in samenwerking met de Stichting Zevenheuvelenloop en Aukes Theatertechniek.

Duurzaam

Het lichtproject wordt op een duurzame manier gerealiseerd door gebruik te maken van een GreenBattery. Dit is een grote mobiele accu waarin energie van de wind en zon is opgeslagen. Op de Louisiaweg zorgt de batterij voor een schone, stille en duurzame stroomlevering zonder uitstoot van CO2, stikstofoxiden en fijnstof. Ook elders op het evenemententerrein van de NN Zevenheuvelenloop wordt de GreenBattery ingezet.

Luuk van Laake

Foto: Raoul Kramer

Luuk van Laake

Luuk van Laake van Digiluce werkt als creatief ingenieur samen met architecten, ontwerpers en kunstenaars aan projecten die kunst en techniek combineren. Zo ontwierp hij in opdracht van Bart Hess de techniek voor drie ballen die volledig autonoom tussen het publiek rollen in de tentoonstelling “Future Bodies” van Bart Hess in het Stedelijk Museum in ’s Hertogenbosch (2017) en ontwikkelde hij samen met architect Serge Schoemaker de pleinvullende lichtinstallatie “Alley of Light” die achtereenvolgens in Amsterdam (2014), Zweden (2015), China (2016) en Letland (2017) te zien was. Voor de wereldwijd bekende Studio Drift uit Amsterdam werkt hij sinds 2006 aan verschillende projecten, waaronder Flylight en Shylight.

Inschrijven voor de Zevenheuvelennacht en de NN Zevenheuvelenloop kan via www.nnzevenheuvelenloop.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

Morgen beginnen de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL in de finale van de 4x400 meter estafette (mix) en Maureen Koster in de finale van de 5.000 meter. Verder komen Nadine Visser en Maayke Tjin A-Lim uit op de 100 meter horden. Mark Heiden, Job...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!