Enthousiaste lopers voor de Vrede tijdens jubileumeditie Vredesloop Den Haag

door 24 sep, 2017Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl
Vredesloop Den Haag

Foto: Bart Hoogveld

De President Kennedylaan in Den Haag vulde zich vandaag met ruim 5000 sportievelingen voor de 5e editie van de Vredesloop Den Haag. De locatie was dit jaar verplaatst, mede om deze editie extra feestelijk te kunnen maken. Het was een prachtige dag; het zonnetje kwam door en de lopers verschenen stralend aan de start.

Deelnemers konden evenals voorgaande jaren kiezen uit 5km of 10km. Daarnaast was er opnieuw een Kinderloop 1km en Jeugdloop 2,5km. Het parcours van de Vredesloop Den Haag ging langs een aantal historische monumenten en locaties die in het teken staan van vrijheid en Vrede. Onderweg werden de deelnemers aangemoedigd met swingende beats van dj’s en bandjes.

Foto: Bart Hoogveld

Om 09.25 uur werd de 1km ingeluid met het Kinderrechtenlied dat werd namens UNICEF voorgedragen door Margot de Graaf. Daarna vertrokken de jongste deelnemers van de 1km, gevolgd door de kinderen van de 2,5km.

Een van de hoogtepunten van de dag was het optreden van singer songwriter Julia Zahra, die net voor de 5km loop twee nummers zong. Vlak voor de 10km loop kwam cabaretier en columnist Vincent Bijlo als ambassadeur van de Vrede een motivatie praatje houden. Opnieuw stond de start vol enthousiaste lopers. Farid L’Jahhaoui komt met 00:15:47 als eerste man binnen op de 5 kilometer en Birgit Vanson met 00:18:04 als eerste vrouw. Bij de 10km zijn dit Jeroen van Aken met 00:32:21 en Janna van Dijk met 00:38:11.

Natuurlijk gaat het bij de Vredesloop Den Haag vooral om het lopen voor de Vrede en UNICEF. Ook dit jaar zamelden lopers geld in voor het goede doel. De opbrengsten zijn bestemd voor een project dat kinderen op de vlucht steunt. Een mooi bedrag van €6.627,50 werd opgehaald.

Prins Pieter-Christiaan van Vollenhoven liep mee met de 10km loop. “Ik vind het geweldig dat de Vredesloop Den Haag elk jaar gehouden wordt, zeker in deze tijd is het belangrijk stil te staan bij Vrede. Ik doe graag mee omdat je loopt voor een goed doel en de organisatie super is. De loop zelf ging goed; het was een nieuw parcours en vooral het laatste gedeelte was wat zwaarder met een aantal bochten maar ik was de hele week al goed in vorm en ben blij met het resultaat”, aldus de Prins.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Op zondag 1 oktober liepen meer dan 13.000 deelnemers de populaire Lindahl’s Singelloop Utrecht. Het was de 71e editie van de oudste stratenloop van Nederland. Een zonnig loopfeest om van te genieten met afstanden voor jong en oud. De dag begon met...

Pin It on Pinterest