Enthousiaste lopers voor de Vrede tijdens jubileumeditie Vredesloop Den Haag

door 24 sep, 2017Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Vredesloop Den Haag

Foto: Bart Hoogveld

De President Kennedylaan in Den Haag vulde zich vandaag met ruim 5000 sportievelingen voor de 5e editie van de Vredesloop Den Haag. De locatie was dit jaar verplaatst, mede om deze editie extra feestelijk te kunnen maken. Het was een prachtige dag; het zonnetje kwam door en de lopers verschenen stralend aan de start.

Deelnemers konden evenals voorgaande jaren kiezen uit 5km of 10km. Daarnaast was er opnieuw een Kinderloop 1km en Jeugdloop 2,5km. Het parcours van de Vredesloop Den Haag ging langs een aantal historische monumenten en locaties die in het teken staan van vrijheid en Vrede. Onderweg werden de deelnemers aangemoedigd met swingende beats van dj’s en bandjes.

Foto: Bart Hoogveld

Om 09.25 uur werd de 1km ingeluid met het Kinderrechtenlied dat werd namens UNICEF voorgedragen door Margot de Graaf. Daarna vertrokken de jongste deelnemers van de 1km, gevolgd door de kinderen van de 2,5km.

Een van de hoogtepunten van de dag was het optreden van singer songwriter Julia Zahra, die net voor de 5km loop twee nummers zong. Vlak voor de 10km loop kwam cabaretier en columnist Vincent Bijlo als ambassadeur van de Vrede een motivatie praatje houden. Opnieuw stond de start vol enthousiaste lopers. Farid L’Jahhaoui komt met 00:15:47 als eerste man binnen op de 5 kilometer en Birgit Vanson met 00:18:04 als eerste vrouw. Bij de 10km zijn dit Jeroen van Aken met 00:32:21 en Janna van Dijk met 00:38:11.

Natuurlijk gaat het bij de Vredesloop Den Haag vooral om het lopen voor de Vrede en UNICEF. Ook dit jaar zamelden lopers geld in voor het goede doel. De opbrengsten zijn bestemd voor een project dat kinderen op de vlucht steunt. Een mooi bedrag van €6.627,50 werd opgehaald.

Prins Pieter-Christiaan van Vollenhoven liep mee met de 10km loop. “Ik vind het geweldig dat de Vredesloop Den Haag elk jaar gehouden wordt, zeker in deze tijd is het belangrijk stil te staan bij Vrede. Ik doe graag mee omdat je loopt voor een goed doel en de organisatie super is. De loop zelf ging goed; het was een nieuw parcours en vooral het laatste gedeelte was wat zwaarder met een aantal bochten maar ik was de hele week al goed in vorm en ben blij met het resultaat”, aldus de Prins.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Faith Kipyegon loopt nieuw wereldrecord op de 1500 meter

Faith Kipyegon loopt nieuw wereldrecord op de 1500 meter

Foto: Christel Saneh voor World Athletics Wereld- en Olympisch kampioen Faith Kipyegon bevestigde haar status als beste vrouwelijke atlete in de geschiedenis op de 1500 meter. Zij liep haar eigen wereldrecord uit de boeken met een geweldige tijd...

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

De afgelopen decennia heeft hardlopen zich ontwikkeld tot een wereldwijde sensatie die miljoenen mensen over de hele wereld in zijn ban houdt. Of het nu gaat om een ontspannen rondje joggen door het park, een eerste marathon of de intense uitdaging...

Nienke Brinkman maakt comeback bij de Amsterdam Marathon

Nienke Brinkman maakt comeback bij de Amsterdam Marathon

Nienke Brinkman maakt op zondag 20 oktober haar comeback tijdens de TCS Amsterdam Marathon. Brinkman zou eigenlijk vorig jaar al van start gaan bij de World Atletics Platinum Label marathon, maar moest toen kort voor de wedstrijd haar limietpoging...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!