Welloop brengt ruim 30.000 euro op voor Nepal project Unica Foundation

door 26 sep, 2017Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2022 - 2Select 2022 - 2

Start Welloop 2017

De sponsorloop die de Unica Foundation op 14 september 2017 organiseerde om geld in te zamelen voor de aanleg van water- en sanitaire voorzieningen van het dorp Thulodhunga in Nepal heeft liefst 30.757 euro opgebracht.

Dit bedrag zal door nagekomen sponsorbijdragen nog verder oplopen. Bijna 100 deelnemers liepen mee (individueel of in teams) aan de 4e editie van de Welloop in Hoevelaken. Vorig jaar bij de editie in 2016 werd 14.608 euro opgehaald bij de sponsors van de jaarlijkse loop. Hierbij leggen de deelnemers in een uur zoveel mogelijk rondjes van 900 meter af.

Met de opbrengst van de sponsorloop kunnen ruim 400 huishoudens (2.500 mensen) van Thulodhunga worden geholpen een beter en duurzaam bestaan op te bouwen. Naast de verbetering in gezondheid krijgen de inwoners ook meer tijd voor andere bezigheden, zoals groenten verbouwen en geiten of bijen houden waarmee ze extra inkomsten kunnen genereren.

Over de Unica Foundation

De stichting Unica Foundation is in 2007 opgericht met als doel technische ondersteuning te bieden aan ontwikkelingsorganisaties voor primaire levensbehoeften in Nepal. De Unica Foundation heeft inmiddels meer dan 25.000 Nepalezen geholpen aan stromend water, Solar systemen, houtkachels en rookgasafvoerbuizen. De stichting kan deze projecten alleen uitvoeren dankzij donaties en giften van maatschappelijk betrokken bedrijven en burgers. Voor meer informatie ga je naar: www.unicafoundation.nl

Unica organiseert de sponsorloop in 2018 opnieuw. Deze 5e editie van de Welloop zal dan weer half september plaatsvinden op De Wel in Hoevelaken.

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Pin It on Pinterest