Wereldtop in actie bij de 31e editie van de Menzis 4 Mijl van Groningen

door 27 sep, 2017Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

4 Mijl van Groningen

Yomif Kejelcha en Thomas Longosiwa grote favorieten

De organisatie van de Menzis 4 Mijl van Groningen heeft voor de 31e editie twee absolute wereldtoppers gepresenteerd. Yomif Kejelcha en Thomas Longosiwa zijn twee bewezen toplopers met razendsnelle persoonlijke records op andere korte afstanden. De uit Ethiopië afkomstige Kejelcha(20), winnaar van de Groningse 4 Mijl in 2015, liep eerder dit jaar al de derde snelste tijd op de 3000 meter. De Keniaanse Longowisa (29), heeft twee sterke persoonlijke records staan op de 3000 meter (7.30.09) en 5000 meter (12.49.04). De organisatie verwacht naast een snelle tijd ook een spannende strijd tussen de topatleten.

Veel toplopers komen graag naar Groningen om op het nagenoeg rechte parcours van Haren naar Groningen een snelle tijd neer te zetten. Op de startlijst staan dan ook meerdere lopers die eerder al deelnamen. Onder hen Keniaan Alfred Ngeno (werd in 2015 derde) en de herkenbare Britt Andrew Heyes (vorig jaar finishend achter Gert-Jan Wassink). Michael Jorden (1991) maakt in Groningen zijn debuut bij een internationale wedstrijd. Jordan behoort tot de top in de Verenigde Staten en is de trainingspartner van Olympisch Zilver en WK Brons medaille winnaar, Paul Chelimo.

Afwezig dit jaar is Tamirat Tola. De winnaar van vorig jaar heeft besloten zijn focus te verleggen naar de lange afstanden.

Olympisch kampioene Ruth Jebet topfavoriet bij de vrouwen

Ook bij de vrouwen staat de internationale top aan de start. De Bahreinse atlete Ruth Jebet (20) maakte vorig jaar furore als olympisch kampioene op de 3000 meter en vestigde op die afstand tevens een wereldrecord. Verder staat een bekend gezicht aan de start. Ivy Kibet won dit jaar knap de Zandvoort Circuitrun en werd derde bij Egmonds Halve Marathon. Verder komt van onze zuiderburen de nationaal kampioene Hanne Verbruggen.

Meervoudig winnares van de 4 Mijl van Groningen Viola Kibiwot heeft enkele maanden geleden haar debuut gemaakt op de marathon en gaat zich meer op deze afstand richten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Faith Kipyegon loopt nieuw wereldrecord op de 1500 meter

Faith Kipyegon loopt nieuw wereldrecord op de 1500 meter

Foto: Christel Saneh voor World Athletics Wereld- en Olympisch kampioen Faith Kipyegon bevestigde haar status als beste vrouwelijke atlete in de geschiedenis op de 1500 meter. Zij liep haar eigen wereldrecord uit de boeken met een geweldige tijd...

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

De afgelopen decennia heeft hardlopen zich ontwikkeld tot een wereldwijde sensatie die miljoenen mensen over de hele wereld in zijn ban houdt. Of het nu gaat om een ontspannen rondje joggen door het park, een eerste marathon of de intense uitdaging...

Nienke Brinkman maakt comeback bij de Amsterdam Marathon

Nienke Brinkman maakt comeback bij de Amsterdam Marathon

Nienke Brinkman maakt op zondag 20 oktober haar comeback tijdens de TCS Amsterdam Marathon. Brinkman zou eigenlijk vorig jaar al van start gaan bij de World Atletics Platinum Label marathon, maar moest toen kort voor de wedstrijd haar limietpoging...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!