Benard Kimeli wint 67ste editie Singelloop Utrecht

door 1 okt, 2017Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl

Foto: Bart Hoogveld

Singelloop Utrecht

Foto: Bart Hoogveld

Ruim 10.000 lopers maken van de 67ste editie een prachtig loopfeest in de Utrechtse binnenstad

De 67ste editie van de Singelloop Utrecht is een prachtige overwinning geworden voor Benard Kimeli. De 22-jarige Keniaanse atleet finishte in droge weersomstandigheden in 27 minuten en 57 seconden voor zijn concurrenten die onder andere bestonden uit de huidig wereldrecordhouder Leonard Komon. Voor Leonard Komon was het een mooi weerzien met de stad waar hij zeven jaar geleden een wereldrecord liep welke nog steeds staat. Ruim 10.000 lopers tekende voor een groots loopfeest in de prachtige Utrechtse binnenstad.

Benard Kimeli was na afloop dol enthousiast over zijn overwinning: “Geweldig om hier te winst te pakken! Samen met en in de stad waar Leonard Komon zeven jaar geleden het wereldrecord liep. De start op de Maliebaan zal ik niet snel vergeten, wat een sfeer! Ook langs de route veel publiek. De wind was fors vandaag, dat maakt een snelle tijd helaas lastig. Utrecht is een mooie stad om te lopen.”

Loopstad Utrecht razend populair

De Singelloop Utrecht genoot dit jaar een ongekende populariteit. Ruim 10.000 lopers schreven zich in en de afstanden Singelloop 10 km en 5 km waren voortijdig uitverkocht. Wanneer Utrecht ontwaakt worden door de vele vrijwilligers die helpen om van het evenement een succes te maken de laatste voorbereiding getroffen. Twee echte Utrechtse locaties, het Wilhelminapark en de Maliebaan, liggen klaar om de lopers en haar supporters te ontvangen.

In de ochtend kenmerkt het weerbeeld zich door af en toe zon en het is droog. De speaker verwelkomt de eerste jonge lopers die aankomen in het Wilhelminapark, veelal aan de hand van papa of mama. Aan de voet van het monumentale park liggen start en finish van de Chiquita Kids Runs. De eerste jonge lopers t/m 8 jaar melden zich al vroeg bij de start voor de 1 km. Waar de één zenuwachtig staat de trappelen kijkt de ander rustig om zich heen. Wanneer de speaker vraagt of iedereen er zin in heeft klinkt luidkeels: “Jaaaa!”

Singelloop Utrecht

Foto: Luka de Kruijff

Tegen de tijd dat de eerste lopers voor de 5 km zich op de Maliebaan verzamelen pakken de wolken zich samen maar de regen blijft uit. Vanwege de overweldigende belangstelling was de 10 km in de week van het evenement volledig uitverkocht. Deze afstand startte in vier waves met voorop de absolute wereldtop op de 10 km. Wereldrecordhouder Leonard Komon liep in Utrecht zeven jaar geleden het wereldrecord en genoot zichtbaar van de aandacht. Drie gelukkige deelnemers mochten na een unieke Facebook actie vlak achter het wedstrijdvak starten.

Een voor één vinden de lopers hun weg naar de finish in het Wilhelminapark. Velen zullen de laatste meters en met de finish aan de voet niet vergeten. Ook hier staan mensen geduldig te wachten tot er een bekende voorbij komt. Na afloop speelt er in het Wilhelminapark een band en is het volop nagenieten. De winnaars ontvangen een luidapplaus. Dit maakt de Singelloop Utrecht tot zo’n mooi evenement.

Volgend jaar is de 68ste editie van de Singelloop Utrecht op zondag 7 oktober 2017.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Winnaar Dam tot Damloop 2023 De 37e editie van de Dam tot Damloop is vandaag gewonnen door de Kenianen Methew Kimeli en Agnes Keino. De 25-jarige Kimeli plaatste in de laatste kilometer de beslissende versnelling. Hij triomfeerde tijdens zijn...

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Of je nu je persoonlijk record komt verbreken of komt voor de Brabantse gezelligheid: de CZ Tilburg Ten Miles is altijd fantastisch. Zo ook de 34e editie op zondag 24 september 2023. Met meer dan 11.000 deelnemers aan de start van de diverse...

Pin It on Pinterest