Titelverdediger Festus Talam wint spannende 34e Marathon Eindhoven

door 8 okt, 2017Hardloopnieuws0 Reacties

Pre-Zomer Pre-Zomer

Marathon Eindhoven Festus Talam

De Keniaan Festus Talam heeft in een spannende strijd de 34e Marathon Eindhoven gewonnen. De 23-jarige nummer 1 van vorig jaar schudde pas enkele meters voor de finish zijn laatste overgebleven concurrent van zich af en kwam na 2:06:13 in een nieuw PR over de finish. Hiermee was hij 13 seconden sneller dan vorig jaar.

Landgenoot Felix Kirwa kwam slechts enkele honderden seconden later over de finish en kreeg dezelfde eindtijd op zijn naam. Andere favoriet Marius Kipserem kwam na 2:06:42 over de finish en maakte daarmee het podium compleet.

De brede kopgroep bleef lange tijd bij elkaar. Na drankpost van 25 km vond de eerste tempoversnelling plaats waarna er nog zeven atleten met elkaar de strijd aangingen. Na ruim 30 km stapt de laatste pacer Kiptarus uit en blijft het een spannende race tussen de zes overgebleven atleten. Uiteindelijk hadden Talam en Kirwa de meeste energie over en kwam tegelijk de Vestdijk opgesneld. In een uiterste krachtsinspanning wist de winnaar van vorig jaar zijn land- en leeftijdgenoot voor te blijven. Beide atleten kregen dezelfde eindtijd.

Bij de vrouwen won de Keniaanse Eunice Jeptoo in een nieuw PR: 2:26:13

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Feit of fabel: 5 mythes over hardlopen

Feit of fabel: 5 mythes over hardlopen

Er doen zich talloze mythes de ronde over de oudste sport van het universum: hardlopen. De één misschien nog wel gekker dan de ander. Maar welke is waar en welke (absoluut) niet? Jussi Peltonen, Senior Researcher bij Polar Research Center deelt...

Pin It on Pinterest