Titelverdediger Festus Talam wint spannende 34e Marathon Eindhoven

door 8 okt, 2017Hardloopnieuws0 Reacties

Marathon Eindhoven Festus Talam

De Keniaan Festus Talam heeft in een spannende strijd de 34e Marathon Eindhoven gewonnen. De 23-jarige nummer 1 van vorig jaar schudde pas enkele meters voor de finish zijn laatste overgebleven concurrent van zich af en kwam na 2:06:13 in een nieuw PR over de finish. Hiermee was hij 13 seconden sneller dan vorig jaar.

Landgenoot Felix Kirwa kwam slechts enkele honderden seconden later over de finish en kreeg dezelfde eindtijd op zijn naam. Andere favoriet Marius Kipserem kwam na 2:06:42 over de finish en maakte daarmee het podium compleet.

De brede kopgroep bleef lange tijd bij elkaar. Na drankpost van 25 km vond de eerste tempoversnelling plaats waarna er nog zeven atleten met elkaar de strijd aangingen. Na ruim 30 km stapt de laatste pacer Kiptarus uit en blijft het een spannende race tussen de zes overgebleven atleten. Uiteindelijk hadden Talam en Kirwa de meeste energie over en kwam tegelijk de Vestdijk opgesneld. In een uiterste krachtsinspanning wist de winnaar van vorig jaar zijn land- en leeftijdgenoot voor te blijven. Beide atleten kregen dezelfde eindtijd.

Bij de vrouwen won de Keniaanse Eunice Jeptoo in een nieuw PR: 2:26:13

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops
Yoga voor hardlopers

Lees ook

Sabastian Sawe wint de Montferland Run

Sabastian Sawe wint de Montferland Run

De 25e editie van de 15 kilometer lange Pfixx Solar Montferland Run is gewonnen door de favoriet Sabastian Sawe. De regerend wereldkampioen halve marathon kwam met grote voorsprong als eerste over de finishlijn in ’s-Heerenberg. Bij de vrouwen ging...

Pin It on Pinterest