Zevenheuvelenloop volledig op groene stroom

door 9 okt, 2017Hardloopnieuws0 Reacties

Pre-Zomer Pre-Zomer

De NN Zevenheuvelenloop draait op zaterdag 18 en zondag 19 november volledig op groene stroom. De totale overgang op groene stroom past bij het streven van de Stichting Zevenheuvelenloop om het evenement zo duurzaam mogelijk te organiseren. Tijdens het Zevenheuvelenweekend wordt gebruik gemaakt van de GreenBattery. Daarnaast zijn nog diverse andere maatregelen genomen voor het verduurzamen van de hardloopklassieker.

GreenBattery

Alle stroom op het evenemententerrein komt vanuit de GreenBattery. Deze mobiele accu’s vervangen de zeven aggregaten die voorheen werden gebruikt en komen te staan op de Van Schaeck Mathonsingel en de Sumatrastraat. Het gehele evenemententerrein inclusief de ZevenheuvelenExpo wordt vanuit de accu’s voorzien van groene stroom. In de GreenBattery wordt energie van de wind en zon opgeslagen. De batterij zorgt voor een schone, stille en duurzame stroomlevering zonder uitstoot van CO2, stikstofoxiden en fijnstof en is hierin de enige in zijn soort. Ook het lichtkunstwerk van artistiek ingenieur Luuk van Laake tijdens de Zevenheuvelennacht wordt van stroom voorzien door een GreenBattery. De GreenBattery wordt ondersteund door Nuon, waarmee dit energiebedrijf een zo duurzaam mogelijke energieproductie wil bewerkstelligen.

Productieleider Hein van den Hoogen is erg verheugd met de verduurzaming: “Het is de eerste editie dat de NN Zevenheuvelenloop volledig op groene stroom draait. De afgelopen jaren hebben we diverse stappen gezet op weg naar een evenement dat alleen nog gebruikmaakt van groene stroom en het is heel mooi dat dit nu gelukt is. Bijkomend voordeel is dat we door de stille GreenBattery de geluids- en stankoverlast voor omwonenden beperken.”

Duurzame maatregelen

Ook op andere vlakken verduurzaamt de Stichting Zevenheuvelenloop haar evenementen. De klokauto die voor de eerste loper uitrijdt, rijdt volledig elektrisch en geruisloos. Daarnaast wordt de pers vervoert op elektrische motoren. En ter ondersteuning van de logistieke processen wordt gebruik gemaakt van e-scooters en e-bikes van WaalScooter en elektrische golfkarren. De bladblazers die op het evenemententerrein en het parcours worden ingezet werken op een accu met groene stroom. Verder wordt ook op het kantoor van Stichting Zevenheuvelenloop volledig op groene stroom gewerkt met dank aan de zestig zonnepanelen die enkele maanden geleden op het kantoordak zijn geplaatst.

Inschrijven voor de NN Zevenheuvelenloop is nog mogelijk via www.nnzevenheuvelenloop.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Feit of fabel: 5 mythes over hardlopen

Feit of fabel: 5 mythes over hardlopen

Er doen zich talloze mythes de ronde over de oudste sport van het universum: hardlopen. De één misschien nog wel gekker dan de ander. Maar welke is waar en welke (absoluut) niet? Jussi Peltonen, Senior Researcher bij Polar Research Center deelt...

Pin It on Pinterest