.

Organisatie Amsterdam Marathon waarschuwt voor warm weer aanstaande zondag

door 12 okt, 2017Hardloopnieuws, Hardlooptips0 Reacties

SportSport

Aanstaande zondag staat de 42ste editie van de Amsterdam Marathon op het programma en het zal aanstaande zondag een stuk warmer zijn dan de afgelopen dagen. De temperaturen kunnen stijgen tot wel 23 graden, daarom waarschuwt de organisatie op haar site de hardlopers om goed voorbereid aan de start te staan. Het volgende staat op de site van de Amsterdam Marathon.

‘Deelnemen aan de TCS Amsterdam Marathon is leuk en gezond. Toch is het belangrijk om stil te staan bij een aantal risico’s. Komende zondag wordt het met een maximum temperatuur van 19 tot 20 graden celsius een stuk warmer dan de afgelopen dagen het geval is geweest. Het is daarom voor alle deelnemers belangrijk om de tips goed door te lezen wat te doen bij warme weersomstandigheden. Daarom in dit filmpje van het Rode Kruis ook een aantal tips hoe dan te handelen als je een medeloper in de problemen ziet.”

Verder wil de organisatie de deelnemers wijzen op onderstaande tips, zodat iedereen op een verantwoorde manier kn genieten van het evenement:

  • Noteer achterop je startnummer jouw naam, een noodnummer en je medische gegevens!
  • Kleed je niet te warm, maar zorg dat je droog blijft in het startvak mocht het regenen (draag een poncho)
  • Drink voor de wedstrijd voldoende en maak onderweg gebruik van de verzorgingsposten
  • Ken je eigen grenzen, stop als je lichaam het laat afweten
  • Heb je deze week last van koorts (<39 graden), loop dan niet mee
  • Bepaal je risico op plotse hartdood
  • Geef het aan ons door als iemand anders met jouw startnummer loopt

Verder heeft RunningPlus ook nog wat extra tips voor hardlopen in warm weer. Succes met de laatste voorbereidingen en luister aanstaande zondag goed naar je lichaam!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Eliud Kipchoge maakt in 2023 Marathondebuut in Boston

Eliud Kipchoge maakt in 2023 Marathondebuut in Boston

Foto: NN Running Team NN Running Team-atleet Eliud Kipchoge maakt volgend jaar op 17 april zijn Boston Marathondebuut. De Keniaanse wereldrecordhouder op de Marathon zet de volgende stap in zijn legendarische carrière die al heeft geleid tot vier...

Pin It on Pinterest