Records Abdi Nageeye in Tilburg tijdens Tilburg Ten Miles erkend

door 24 okt, 2017Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Abdi Nageeye tijdens Tilburg Ten Miles

Abdi Nageeye tijdens Tilburg Ten Miles. Foto: Kees Nouws

In het eerste weekeinde van september kwam Abdi Nageeye (28) tijdens de CZ Tilburg Ten Miles tot 46.26 op 10 Engelse Mijlen met een tussentijd van 43.25 op 15 kilometer. Beide prestaties betekenden records op die afstanden uitgaande van officieel gemeten parcoursen. Beide records zijn inmiddels door de Atletiekunie erkend.

Op 15 km was het nationale record sinds 2015 al in handen van Abdi Nageeye die toen in Tilburg tot 43.29 kwam. Omdat het hierbij om een tussenafstand gaat wordt de afstand altijd opnieuw officieel opgemeten. Dat is kort na de Tilburg Ten Miles gebeurd. Uiteraard is er sprake van zowel een elektronische als een jurytijd op die afstand. Nageeye heeft het nationale record op de 15 kilometer  op 3 september 2017 aangescherpt tot 43.25.

Op 10 Engelse Mijlen is het record op parcoursen die voldoen aan de IAAF normen al sinds 1999 in handen van het evenement in Tilburg. Greg van Hest kwam toen tot 46.46. In 2007 werd dat door Kamiel Maase aangescherpt tot 46.44. Dat werd later evenaart door Khalid Choukoud die vervolgens in 2015 tot 46.40 kwam. In een spannende sprint tot op eindstreep was Abdi Nageeye nipt eerder waardoor hij eveneens met 46.40 het record op zijn naam kreeg. Dat is nu dus aangescherpt tot 46.26. De beste wereldtijd ooit gelopen op 10 Engelse Mijlen staat sinds 2005 met 44.24 op naam van de inmiddels legendarische Ethiopische atleet Haile Gebrselassie, uiteraard gelopen in Tilburg.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

De Olympische Spelen 2024 in Parijs gaat van start op vrijdag 26 juli en eindigt op zondag 11 augustus. De atletiek onderdelen tijdens de Olympische Spelen beginnen op donderdag 1 augustus en eindigt met de vrouwen Marathon op zondag 11 augustus....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!