NK Atletiek 2018 vervroegd naar juni

door 27 okt, 2017Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2022 - 2Select 2022 - 2

In 2018 vinden de ASICS NK Atletiek plaats van vrijdag 22 juni tot en met zondag 24 juni. Gastlocatie voor deze editie is wederom Utrecht. Normaliter vinden de NK Atletiek, die gelden als één van de laatste kwalificatiemomenten, twee weken voor een EK Atletiek plaats; in 2018 van 7 tot en met 12 augustus in Berlijn. In overleg met het LOC en de Gemeente Utrecht is voor deze datum, die eerder dan gebruikelijk in het seizoen ligt, gekozen. Het feit dat dit een door de IAAF internationaal vrij geroosterd weekend is dat federaties de kans biedt om NK’s te organiseren, heeft mede de doorslag gegeven.

De afweging heeft eveneens te maken met het gegeven dat Utrecht één van de speelsteden is van de EK Beachvolleybal, waar exact in die periode wedstrijden in Utrecht plaatsvinden. De ervaringen van dit jaar in het achterhoofd, waarbij de NK Atletiek samenvielen met de EK vrouwenvoetbal, heeft de doorslag gegeven om niet twee grote sportevenementen gelijktijdig in de stad te organiseren.

Kalender 2018

Met het vaststellen van de NK Atletiek in 2018 is de rest van de (inter)nationale kalender ook bekend.  De data van internationale evenementen zijn een gegeven waar we in de planning rekening mee houden. Ook kijken we naar de logische samenhang in de kalender, zo kunnen competities voor senioren en junioren A/B niet op dezelfde data plaatsvinden omdat bijvoorbeeld bij veel seniorenploegen ook junioren A/B deelnemen. Naast algemene uitgangspunten zijn er ieder jaar specifieke afwegingen die een rol kunnen spelen in de planning. We hebben een aantal punten op een rijtje gezet:

  • Bij de planning van de competitie is zoveel mogelijk rekening gehouden met de door de overheid vastgestelde vakantieperioden. Bij de junioren A is ook gekeken naar de schoolexamens. Mede om deze reden is één van de wedstrijden op een zaterdag (26 mei) gepland
  • In september is bij de competitiefinales en promotie/degradatiewedstrijden rekening gehouden met de onderlinge samenhang. Daarbij is ook nadrukkelijk gelet op de datum van de NEK (NK estafette), de Europacup voor clubteams junioren en WK Atletiek Masters.

Baanseizoen 2018

Het baanseizoen van 2018 begint met de Harry Schulting Games op Hemelvaartsdag (10 mei) en de NK teams twee dagen later op 12 mei. De traditionele seizoensopener van het Nationaal Baancircuit, De Ter Specke Bokaal in Lisse, vindt op 19 mei plaats.

(Persbericht Atletiekunie)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Pin It on Pinterest