Trappistenloop : Van den Hoogenband neemt cheques in ontvangst

door 30 okt, 2017Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Trapistenloop

Overhandiging cheque Metakids. Proeflokaal trappisten klooster 27-10-2017. Pieter van den Hoogenband. Foto: Toin Damen.

De cheques voor het goede doel van de Trappistenloop PUUR die eind mei is gehouden zijn afgelopen vrijdag 27 oktober overhandigd aan veelvoudig Olympisch kampioen Pieter van den Hoogenband. Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst op abdij Koningshoeven waar het evenement jaarlijks op de laatste zaterdag van mei plaatsvindt.

Pieter van den Hoogenband is ambassadeur van de Stichting Metakids, die gelden inzamelt voor een stofwisselingsziekte waar jaarlijks zo’n 800 kinderen mee geboren worden. Het door de lopers en de organisatie ingezamelde bedrag was ruim 4700 euro, een record voor dit evenement. Door de directie van Bavaria werd het bedrag verdubbeld.

De Trappistenloop PUUR is een jaarlijks evenement dat door de Stichting Tilburg Ten Miles/Golazo Athletics wordt georganiseerd in samenwerking met de abdij Koningshoeven en leerlingen van de opleiding evenementen van De Rooi Pannen. De 8e editie zal plaatsvinden op zaterdag 26 mei. Traditiegetrouw worden slechts 300 deelnemers bij de inschrijving toegelaten om de rust op de terreinen van de abdij te waarborgen. De aanmelding is altijd begin maart en het evenement is razendsnel volgeboekt.

Op de foto neemt Pieter van den Hoogenband de beide cheques in ontvangst van Yara Emmers en Julia Hoedemakers die de leerlingen van De Rooi Pannen vertegenwoordigden.

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest