Global Sports Communication en 20Knots slaan handen ineen voor Utrecht Marathon

door 1 nov, 2017Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl

Utrecht Marathon

Sportmanagement bureaus Global Sports Communication en 20Knots gaan vanaf 1 november 2017 samen de Utrecht Science Park (USP) Marathon organiseren. De USP Marathon staat al jaren op de hardloopkalender en vindt komend jaar plaats op 18 maart 2018. Net als afgelopen 3 jaar is Utrecht Science Park ook in 2018 hoofdsponsor van het evenement.

Jos Hermens, directeur Global Sports Communication: “Ik zie grote mogelijkheden om de marathon in Utrecht te laten groeien tot een van de top hardloopevenementen in Nederland. Met Global Sports Communication hebben we ons altijd alleen gericht op begeleiding van internationale topatleten en het organiseren van topsportevenementen, maar we zien dat juist de verbinding tussen topsport en breedtesport heel belangrijk is. De kennis die we hebben opgedaan in topsport willen we graag gebruiken om alle hardlopers beter te faciliteren. Daarnaast willen we een eliteveld toevoegen aan de Utrecht Science Park Marathon. Aangezien het nog steeds een unicum in onze sport is dat alle lopers in één veld starten en binnen hun eigen mogelijkheden een toptijd proberen te lopen. “

20Knots nam het evenement 3 jaar geleden over en zette een positieve ontwikkeling in gang. Directeur Arjen de Ruyter: ”Ik zie de toekomst met vertrouwen tegemoet. Met Jos Hermens en zijn team ga ik aan de slag om het evenement de komende jaren verder te laten groeien. Ik kan me nu volledig richten op het verder ontwikkelen en neerzetten van een kwalitatief topevenement. Fantastisch dat ik met een ervaren partij als Global Sports Communication mag gaan samenwerken. Dat geeft de organisatie veel meer slagkracht.“

Directeur Jan Henk van der Velden van Utrecht Science Park: “Als hoofdsponsor zijn we verheugd en trots dat Jos Hermens en Arjen de Ruyter de handen ineen geslagen hebben. De USP Marathon maakt met de prachtige route die ook in 2018 onder de Dom doorgaat een mooie verbinding met de stad en de regio Utrecht. De Utrecht Science Park Marathon is niet zomaar een sportevenement. Op het Science Park werken we samen aan het verbeteren van gezondheid en kwaliteit van leven. Als je fit bent denk je beter. Door met kennispartners Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht en UMC Utrecht en Sportcentrum Olympos en KWF Kankerbestrijding samen te werken geven we samen inhoud aan het evenement. Zo organiseert het UMC Utrecht een sportmedisch symposium en verbindt het Wilhelmina Kinderziekenhuis zich aan de WKZ Kidsrun. KWF Kankerbe

Inschrijven

Naast de hele marathon kunnen lopers deelnemen aan de halve marathon, de 10 kilometer en de 5 kilometer. Kinderen kunnen de 1 of de 1,7 kilometer lopen in de Kidsrun. Inschrijven voor de diverse afstanden van de Utrecht Science Park Marathon kan via www.utrechtmarathon.com.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Wedstrijdatleten klaar voor Dam tot Damloop

Wedstrijdatleten klaar voor Dam tot Damloop

Aanstaande zondag vindt de 37e editie van de Dam tot Damloop plaats. In het Inntel Hotels Amsterdam Zaandam blikte organisator Le Champion samen met de kanshebbers vooruit op de 10 Engelse Mijl wedstrijd. De Keniaan Geoffry Kipchumba zoekt zondag...

Pin It on Pinterest