New York Marathon gaat door, wel met verscherpt toezicht

door 1 nov, 2017Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2022 - 2Select 2022 - 2

Ondanks de terreuraanslag van gisteren in New York (Manhattan) gaat de New York Marathon ‘gewoon’ door, dit meldde de organisatie vandaag. Wel zijn de veiligheidsmaatregelen flink aangescherpt.

Bij de aanslag in Manhattan vielen acht doden en elf gewonden. Een 29-jarige man reed in een gehuurde pick-uptruck in op fietsers en voetgangers. De organisatie laat het volgende weten op haar website:

“We spreken ons medeleven uit richting de nabestaanden en verafschuwen de aanslag van afgelopen dinsdag. We houden de situatie nauwlettend in de gaten met alle overheden van de stad, de staat en de federale agentschappen, met name de NYPD. Voor de marathon van dit weekend, zoals bij al onze evenementen, is de veiligheid van onze lopers, medewerkers, vrijwilligers en toeschouwers onze hoogste prioriteit. Samen met onze agentschappen hebben we uitgebreide veiligheids- en veiligheidsmaatregelen, zowel zichtbaar als achter de schermen.”

De New York Marathon verwacht aanstaande zondag zo’n 51.000 hardlopers en ongeveer 2,5 miljoen toeschouwers.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Makkelijker afvallen met de juiste kennis.


Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Pin It on Pinterest