New York Marathon gaat door, wel met verscherpt toezicht

door 1 nov, 2017Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Ondanks de terreuraanslag van gisteren in New York (Manhattan) gaat de New York Marathon ‘gewoon’ door, dit meldde de organisatie vandaag. Wel zijn de veiligheidsmaatregelen flink aangescherpt.

Bij de aanslag in Manhattan vielen acht doden en elf gewonden. Een 29-jarige man reed in een gehuurde pick-uptruck in op fietsers en voetgangers. De organisatie laat het volgende weten op haar website:

“We spreken ons medeleven uit richting de nabestaanden en verafschuwen de aanslag van afgelopen dinsdag. We houden de situatie nauwlettend in de gaten met alle overheden van de stad, de staat en de federale agentschappen, met name de NYPD. Voor de marathon van dit weekend, zoals bij al onze evenementen, is de veiligheid van onze lopers, medewerkers, vrijwilligers en toeschouwers onze hoogste prioriteit. Samen met onze agentschappen hebben we uitgebreide veiligheids- en veiligheidsmaatregelen, zowel zichtbaar als achter de schermen.”

De New York Marathon verwacht aanstaande zondag zo’n 51.000 hardlopers en ongeveer 2,5 miljoen toeschouwers.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

De Olympische Spelen 2024 in Parijs gaat van start op vrijdag 26 juli en eindigt op zondag 11 augustus. De atletiek onderdelen tijdens de Olympische Spelen beginnen op donderdag 1 augustus en eindigt met de vrouwen Marathon op zondag 11 augustus....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!