Geoffrey Kamworor wint New York Marathon, Michel Butter knap zesde (Video)

door 6 nov, 2017Hardloopnieuws, Video's0 Reacties

Select 2024Select 2024

Gisteren heeft Geoffrey Kamworor de New York Marathon op zijn naam weten te zetten, de Keniaan liep een tijd van 2:10:53. Landgenoot Wilson Kipsang kwam op het laatste stuk nog erg dichtbij maar werd tweede in een tijd van 2:10:56. De Ethiopiër Lelisa Desisa noteerde een tijd van 2:11:32 en werd daarmee derde.

Michel Butter

Michel Butter liep een goede New York Marathon, hij werd zesde overall in een tijd van 2:12:39, hij was na de in Eritrea geboren Zwitser Tadesse Abraham (vijfde in een tijd van 2:12:01) de tweede Europeaan.

Butter liep zelfs nog even ‘brutaal’ op kop bij de grote mannen, zo lekker zat Butter in zijn vel.

Vrouwen

Bij de vrouwen was de Amerikaanse Shalane Flanagan de sterkste, zij won de New York Marathon in een tijd van 2:26:52. Flanagan is met deze winst de eerste Amerikaanse die de New York Marathon wint sinds Miki Gorman in 1977. De Keniaanse Mary Keitany werd tweede in 2:27:54 en Mamitu Daska werd derde in een tijd van 2:28:08.

Miranda Boonstra deed het gisteren in New York iets minder goed, Boonstra had het zwaar en werd 47ste in een tijd van 2:55:36.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

Morgen beginnen de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL in de finale van de 4x400 meter estafette (mix) en Maureen Koster in de finale van de 5.000 meter. Verder komen Nadine Visser en Maayke Tjin A-Lim uit op de 100 meter horden. Mark Heiden, Job...

Tijdschema EK Atletiek 2024 Rome

Tijdschema EK Atletiek 2024 Rome

Deze week beginnen de EK Atletiek in Rome in het Stadio Olimpico. De EK Atletiek worden gehouden van 7 tot en met 12 juni 2024. RunningPlus heeft hieronder een tijdschema van de EK Atletiek onder elkaar gezet, zo weet je precies wat wanneer is en...

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

De afgelopen decennia heeft hardlopen zich ontwikkeld tot een wereldwijde sensatie die miljoenen mensen over de hele wereld in zijn ban houdt. Of het nu gaat om een ontspannen rondje joggen door het park, een eerste marathon of de intense uitdaging...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!