Geoffrey Kamworor wint New York Marathon, Michel Butter knap zesde (Video)

door 6 nov, 2017Hardloopnieuws, Video's0 Reacties

Runningdirect.nl

Gisteren heeft Geoffrey Kamworor de New York Marathon op zijn naam weten te zetten, de Keniaan liep een tijd van 2:10:53. Landgenoot Wilson Kipsang kwam op het laatste stuk nog erg dichtbij maar werd tweede in een tijd van 2:10:56. De Ethiopiër Lelisa Desisa noteerde een tijd van 2:11:32 en werd daarmee derde.

Michel Butter

Michel Butter liep een goede New York Marathon, hij werd zesde overall in een tijd van 2:12:39, hij was na de in Eritrea geboren Zwitser Tadesse Abraham (vijfde in een tijd van 2:12:01) de tweede Europeaan.

Butter liep zelfs nog even ‘brutaal’ op kop bij de grote mannen, zo lekker zat Butter in zijn vel.

Vrouwen

Bij de vrouwen was de Amerikaanse Shalane Flanagan de sterkste, zij won de New York Marathon in een tijd van 2:26:52. Flanagan is met deze winst de eerste Amerikaanse die de New York Marathon wint sinds Miki Gorman in 1977. De Keniaanse Mary Keitany werd tweede in 2:27:54 en Mamitu Daska werd derde in een tijd van 2:28:08.

Miranda Boonstra deed het gisteren in New York iets minder goed, Boonstra had het zwaar en werd 47ste in een tijd van 2:55:36.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Op zondag 1 oktober liepen meer dan 13.000 deelnemers de populaire Lindahl’s Singelloop Utrecht. Het was de 71e editie van de oudste stratenloop van Nederland. Een zonnig loopfeest om van te genieten met afstanden voor jong en oud. De dag begon met...

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Of je nu je persoonlijk record komt verbreken of komt voor de Brabantse gezelligheid: de CZ Tilburg Ten Miles is altijd fantastisch. Zo ook de 34e editie op zondag 24 september 2023. Met meer dan 11.000 deelnemers aan de start van de diverse...

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Foto: Atletiekunie Het jaar 2023 was een mooi atletiek jaar, het einde daarvan is bijna in zicht en dat betekent dat we de komende tijd kunnen gaan terugblikken. We gaan de individuele prestaties van onze Nederlandse atleten nog eens goed bekijken....

Pin It on Pinterest