Uitverkochte Olympisch Stadionloop is fantastische afsluiter van Rondje Mokum

door 12 nov, 2017Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

olympisch stadionloop

Buiig, nat en uitverkocht. De 41ste editie van de Olympisch Stadionloop was ontzettend goed bezet en strak georganiseerd maar wat vooral opviel was de geweldige hoeveelheid jongere deelnemers. Van de kleine stoere hardlopertjes op de Ouder/Kind-loop tot de grote groep Barleanen die de 5 kilometerloop keihard aanviel. Dat een deel van de opbrengst al sinds 2009 aan Unicef, de jeugdafdeling van de Verenigde Naties, ten goede komt is in dat kader een mooie parallel waarin jeugdsport en kinderrechten bij elkaar komen.

De Olympisch Stadionloop, editie 2017 was een natte en gure editie; zoals het hoort in November. Door veel lopers wordt dit zelfs als prettiger ervaren dan een stralende zomerdag. Het is dus niet toevallig dat er in deze omstandigheden weer ontzettend snel gelopen werd. En dat ondanks dat het parcours dit jaar enigszins gewijzigd was ten opzichte van de vorige editie vanwege werkzaamheden aan het Piet Kranenbergpad. Zoals altijd startte en finishte de wedstrijd in het Olympisch Stadion en van daaruit ging de rout langs de Bosbaan, “De Schoen” en langs en over het Piet Kranenbergpad. Een mooie afsluiter van het Amsterdamse hardloopcircuit ‘Rondje Mokum’ waarin verschillende hardloopwedstrijden in Amsterdam met elkaar verenigd zijn.

Snelle 10 kilometer

Dan de uitslagen. De winnaar van de 10K bij de vrouwen werd Merel Albers in een tijd van 40:20. Een prima tijd maar de wisselbeker ging naar de winnaar bij de vrouwen in de categorie 35+; Erica Belandi van Aalsmeer zette een tijd van 39:16 op het bord en was daarmee de snelste van alle vrouwen op de 10K. De winnaar van de 10K bij de mannen was Farid L’Jahhaoui van Haag Atletiek die met een tijd van 32:58 een prachtige tijd neerzette en de concurrentie toch fors voorbleef. Hij verbeterde hiermee zij eigen tijd van 2016 – toen hij ook winnaar werd – en blijft de te kloppen man in het Olympisch.

Verrassende winnaar bij de 5 Kilometer

De 5K recreatieloop, weliswaar geen wedstrijd, werd bij de heren gewonnen door Thomas Lewis van Phanos die in een tijd van 15:01 finishte een daarmee verrassend de winnaar van 2015 en 2016 achter zich liet.  Bij de dames kwam Emma Kok, eveneens Phanos, als snelste binnen met een tijd van 19:02.

Waanzinnig snelle kindertijden

Het plezier spat er bij de kinderen weer vanaf.  Ondanks de kou en regen rennen ze razendsnel richting de poort; de voorfietser moet aardig doortrappen. Bij de kinderlopen 9t/m 12 jaar werd bij de jongen gewonnen door Pibe Baartman in een schitterende tijd van 03:29. Bij de meisjes kwam Maud de Jong als eerste over de streep in een net zo schitterende 03:30. Beide fantastische prestaties.

De kinderloop t/m 8 jaar werd door bij de meisjes gewonnen door Youssra Errachidi In een razendsnelle tijd van 04:01. Bij de jongens werd Hugo Wensveen eerste in een tijd van 04:04. Super goed gedaan!

Bekijk de volledige uitslag van de 42ste editie van de Olympisch Stadionloop.

(Persbericht)

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

De Olympische Spelen 2024 in Parijs gaat van start op vrijdag 26 juli en eindigt op zondag 11 augustus. De atletiek onderdelen tijdens de Olympische Spelen beginnen op donderdag 1 augustus en eindigt met de vrouwen Marathon op zondag 11 augustus....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!