Montferland Run wordt eerste wegwedstrijd voor Michel Butter na super optreden in New York Marathon

door 13 nov, 2017Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Michel Butter loopt (na zijn fantastische 6 de plaats van zondag 5 november in de New York Marathon) zijn eerste wegwedstrijd op zondag 3 december in ’s-Heerenberg, tijdens de 22 e editie van de Pfixx Solar Montferland Run. Voor Butter is deze internationale wegwedstrijd over 15 kilometer de opmaat naar het jaar 2018, waarin de marathon tijdens de Europese Kampioenschappen in Berlijn centraal staat. Naast Butter starten o.a. Khalid Choukoud en het marathonfenomeen Daniël Wanjiru. Na in 2016 de Amsterdam Marathon te hebben gewonnen, versloeg Wanjiru afgelopen april niemand minder dan Kenenisa Bekele in het duel om de winst, tijdens de prestigieuze marathon van Londen.

Het deelnemersveld van de 22 e editie van de Pfixx Solar Montferland Run is met de toevoeging van Michel Butter, Khalid Choukoud en wereldtopper Daniël Wanjiru opnieuw zeer sterk te noemen. Elk jaar kiest de organisatie voor een mix van wereldsterren, Nederlandse toppers (met titels en grootse prestaties achter hun naam) en aanstormende Afrikaanse talenten. In 2015 maakte Michel Butter ook al zijn opwachting in ’s-Heerenberg; toen finishte hij als 9 e na 45.52 minuten. Nu heeft Butter zijn vizier gericht op het jaar 2018, waarin hij op de marathon tijdens het EK serieus mee wil doen voor een medaille. In de New York Marathon bewees de 32-jarige Castricummer met zijn geweldige 6 e plaats en overtuigende manier van lopen dat hij op zijn best is als het om een tactische race, zonder tempomakers, gaat. Bij het EK in Berlijn is dat ook het geval en dus liggen er volgend jaar kansen voor hem, want Michel Butter behoort beslist tot de Europese top op de marathon!

Khalid Choukoud

Ook Khalid Choukoud is er op zondag 3 december bij. Hij won vorig jaar de Nederlandse titel op de marathon in Amsterdam en bewees dat hij op de klassieke afstand altijd goed is voor een tijd rond de 2.11 uur. Choukoud heeft voor 2018 nog geen marathon in gedachten, maar de 6-voudig nationaal veldloopkampioen heeft zich al wel laten ontvallen dat hij voorlopig wil werken aan het verhogen van zijn snelheid op de kortere afstanden. Bij de vrouwen doet Kim Dillen mee; zij is met 2.33.24 de snelste Nederlandse marathonloopster van 2017. Afgelopen september scherpte Kim Dillen haar persoonlijk record aan in de gerenommeerde stadsmarathon van Berlijn. De 2.33.24 was goed voor de 10 e plaats en met deze tijd voldeed zij bovendien aan de limiet van de Atletiekunie voor deelname aan het EK volgend jaar, ook in Berlijn gehouden.

Wereldrecordhoudster

De blikvanger bij de vrouwen is de wereldrecordhoudster, wereld- en olympisch kampioene Almaz Ayana. De Ethiopische superloopster werd dit jaar in Londen wereldkampioene over 10.000 meter en liep in haar gouden olympische race van 2016 het wereldrecord op de baan over 10.000 meter na 23 jaar met meer dan 14 seconden uit de boeken. De nieuwe mondiale toptijd op deze afstand staat door toedoen van Almaz Ayana sindsdien op 29.17,45 minuten! Met de wetenschap dat het parcoursrecord in de Pfixx Solar Montferland Run sinds 2005 op 48.32 minuten staat, dan lijkt zondag 3 december hét moment te zijn dat Almaz Ayana ook dit record op haar naam schrijft.

Het zou betekenen dat de 22 e editie een hele bijzondere editie gaat worden, want marathontopper Michel Butter maakt zijn opwachting na zijn sterke optreden in de New York Marathon, de Keniaan Daniël Wanjiru en een groot aantal Keniaanse talenten (Victor Chumo, Noah Kipkemboi en William Wanjiku) gaan voor een snelle tijd én Almaz Ayana gaat in ’s-Heerenberg voor een nieuw record!

Voor meer informatie ga je naar: www.montferlandrun.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

De Olympische Spelen 2024 in Parijs gaat van start op vrijdag 26 juli en eindigt op zondag 11 augustus. De atletiek onderdelen tijdens de Olympische Spelen beginnen op donderdag 1 augustus en eindigt met de vrouwen Marathon op zondag 11 augustus....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!