Global Sports Communication nieuwe eigenaar FBK Games

door 15 nov, 2017Hardloopnieuws1 reactie

Runningdirect.nl

Global Sports Communication nieuwe eigenaar FBK Games

Met ingang van de editie 2018 hebben de FBK Games een nieuwe eigenaar. Sportmanagement bureau Global Sports Communication neemt het evenement over van Golazo Athletics. De FBK Games zijn het enige internationale topatletiek evenement in Nederland. Het is al 36 jaar lang dé plek waar de Nederlandse atleten zich kunnen meten met de internationale atletiektop. De FBK Games faciliteert vele limieten, Nederlandse records en Wereldrecords.

Jos Hermens: “Ik draag de Nederlandse atletiek een warm hart toe. Ik heb de mogelijkheid die Golazo Athletics me bood om dit prachtige evenement over te nemen dan ook met beide handen aangegrepen. Global Sports Communication werkt wereldwijd en we zien overal interessante vernieuwingen in onze sport, die we graag naar de FBK Games willen brengen. Golazo Athletics heeft goed werk geleverd afgelopen jaren, ik neem graag het stokje over en kijk er naar uit om een eigen stempel te gaan drukken op dit prachtevenement.” Hans Kloosterman en Ellen van Langen nemen samen de rol van meeting director op zich en zullen het voortouw nemen in de organisatie.

Global Sports Communication is al 30 jaar verbonden aan het evenement als samensteller van het atletenveld. Naast de FBK Games is Global Sports Communication ook organisator van de IAAF Diamond League in Shanghai en het managementbureau van 150 internationale topatleten en het NN Running Team.

Golazo Athletics nam het evenement 3 jaar geleden over, toen het in zwaar weer verkeerde, en zette een positieve ontwikkeling in gang. CEO Bob Verbeeck: ”We hebben ons enkele jaren geleden garant gesteld voor het voortbestaan van de FBK Games en een nieuwe groei ingezet, onder meer door er een meerdaags evenement van te maken. Ik geef met alle vertrouwen de toekomst van dit mooie atletiekevenement in de handen van Jos Hermens en zijn team”.

Directeur Hans Kloosterman: “Golazo Athletics heeft de FBK Games door een moeilijke periode geloodst. Daarvoor zijn wij ze erg dankbaar. De atletieksport staat aan de vooravond van interessante vernieuwingen en de FBK Games kunnen daarin een vooraanstaande rol spelen. Met de passie van Jos Hermens en Ellen van Langen zetten wij vol vertrouwen in op deze ontwikkelingen”.

FBK Games is dé Nederlandse klassieker in de atletieksport. Het topevenement maakt deel uit van de IAAF World Challenge en daarmee staat ‘Hengelo’ in het rijtje van wereldwijd gewaardeerde evenementen als Kingston, Rio de Janeiro, Madrid, Ostrava en Berlijn.

De volgende editie van de FBK Games staat gepland op 3 juni 2018.

Tags: FBK Games

1 Reactie

  1. John Burgers

    Heel veel succes gewenst en maak er een mooi evenement van met vele toppers.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Op zondag 1 oktober liepen meer dan 13.000 deelnemers de populaire Lindahl’s Singelloop Utrecht. Het was de 71e editie van de oudste stratenloop van Nederland. Een zonnig loopfeest om van te genieten met afstanden voor jong en oud. De dag begon met...

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Of je nu je persoonlijk record komt verbreken of komt voor de Brabantse gezelligheid: de CZ Tilburg Ten Miles is altijd fantastisch. Zo ook de 34e editie op zondag 24 september 2023. Met meer dan 11.000 deelnemers aan de start van de diverse...

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Foto: Atletiekunie Het jaar 2023 was een mooi atletiek jaar, het einde daarvan is bijna in zicht en dat betekent dat we de komende tijd kunnen gaan terugblikken. We gaan de individuele prestaties van onze Nederlandse atleten nog eens goed bekijken....

Pin It on Pinterest

%d bloggers liken dit: