Safari Run tijdens Warandeloop: een schot in de roos

door 27 nov, 2017Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Safari Run Warandeloop

Foto: Niels van de Laarschot

Op zondagochtend om acht uur gaan hardlopen, terwijl het buiten ijskoud is. Je moet er maar zin in hebben, zullen velen denken. Hoe anders was dat gisteren voor de deelnemers aan de eerste Safari Run, tijdens de Loket.nl Warandeloop. “Dit was zo gaaf!”

600 ‘gelukkigen’ mochten starten aan dit bijzondere onderdeel, dat voor de eerste keer op het programma stond van de Loket.nl Warandeloop in Tilburg. Als het aan de deelnemers ligt, was het zeker niet de laatste keer. “Het was echt heel gaaf om tussen al die dieren te lopen. Een hele bijzondere beleving. En het ontbijt daarna was ook top geregeld.”

Leeuwen en gorilla’s

De funrunners werden om 8.15 uur weggeschoten richting het safaripark van Beekse Bergen. De lichte regenval mocht de pret niet drukken. Bij binnenkomst van het safaripark passeerden de deelnemers de ontwakende leeuwen. Hierna werden onder meer de binnenverblijven van gorilla’s, krokodillen, nijlpaarden en olifanten aangedaan. Het parkoers kende een totale lengte van 6 kilometer.

Safari Run Warandeloop

Foto: Ammar Alkhatib

Selfies

“Een schot in de roos”, aldus Tim te Brake namens de organisatie. “Op voorhand vonden wij het best wel spannend, dat is een nieuw event altijd maar nu zeker vanwege het bijzondere karakter. En voor die dieren is 8 uur op zondag natuurlijk ook gewoon vroeg. Maar wij zijn zeer content, ik heb na de finish alleen maar lachende gezichten gezien en bij het ontbijt was het reuze gezellig. Ik heb overigens nog nooit zoveel selfies gemaakt zien worden bij een hardloopevent!”

Het plan is om volgend jaar een nieuwe Safari Run te organiseren. Geïnteresseerden zullen er echter wel snel bij moeten zijn gezien het gelimiteerd aantal deelnemers dat wordt toegelaten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest