Team van 8 atleten naar de EK Cross in Samorin

door 28 nov, 2017Hardloopnieuws1 reactie

SportSport

Vandaag maakte technisch directeur Ad Roskam de Nederlandse ploeg bekend die naar Slowakije afreist voor de SPAR European Cross Country Championships.

Zondag 10 december 2017 wordt in Samorin, Slowakije, de 24ste SPAR European Cross Country Championships georganiseerd. Voor de tweede keer staat een stad in Slowakije in het teken van topatletiek. In 1997 vonden hier namelijk de World Half Marathon Championships in Košice plaats.

In de categorie vrouwen onder 20 en mannen onder 23 wordt de strijd om het teamklassement aangegaan, in totaal nemen vijf mannen en drie vrouwen deel.

 Mannen
1. Khalid Choukoud
Haag Atletiek
Mannen onder 23
2. Bart van Nunen
AV Passaat
3. Noah Schutte
Leiden Atletiek
4. Manuel de Backer
THOR Roosendaal
Mannen onder 20
5. Bram Anderiessen
Atletiek Klub Uithoorn
Vrouwen onder 20
6. Roos Blokhuis
AV Passaat
7. Jasmijn Lau
Ciko ’66
8. Floor Doornwaard
AV de Gemzen*
9. Jasmijn Bakker
AV Triathlon

Floor Doornwaard moet vanwege een blessure het EK Cross voorbij laten gaan.

Op 7 december vliegt het team richting Slowakije en op 11 december landen ze weer op Nederlandse bodem.

Tags: EK Cross

1 Reactie

  1. Jan Roose

    Ik vind 8 deelnemers erg weinig. Zeker met het oog op het EK cross 2018 in eigen land. Crossen is helaas niet erg populair en ook de meeste toppers doen het in tegenstelling tot 30/40 jaar geleden maar met mondjesmaat. De atletiekunie moet nu de Nederlandse top en subtop al warm maken om zich voor te bereiden op het EK cross 2018 en dat kun je het beste doen door nu al voorwaardige teams te zenden en daarbij niet te kijken naar eventueel een top 10 plaats individueel of een mooie landenrangschikking. Ervaring opdoen is misschien een dooddoener, maar een topcross lopen met nauwelijks crossen in de benen gaat ook niet. Nu geen interesse betekent ook volgend jaar niet meedoen. Dat zou mijn beleid zijn.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Wat voor weer wordt het tijdens de Dam tot Damloop?

Wat voor weer wordt het tijdens de Dam tot Damloop?

Het weekend verloopt in Amsterdam en Zaandam ronduit wisselvallig. Zowel bij de activiteiten op zaterdag als bij de hoofdwedstrijd op zondag moet rekening worden gehouden met natte omstandigheden. Daarbij wordt het maximaal 16 graden en waait er...

Pin It on Pinterest

%d bloggers liken dit: