.

Team van 8 atleten naar de EK Cross in Samorin

door 28 nov, 2017Hardloopnieuws1 reactie

Sport

Vandaag maakte technisch directeur Ad Roskam de Nederlandse ploeg bekend die naar Slowakije afreist voor de SPAR European Cross Country Championships.

Zondag 10 december 2017 wordt in Samorin, Slowakije, de 24ste SPAR European Cross Country Championships georganiseerd. Voor de tweede keer staat een stad in Slowakije in het teken van topatletiek. In 1997 vonden hier namelijk de World Half Marathon Championships in Košice plaats.

In de categorie vrouwen onder 20 en mannen onder 23 wordt de strijd om het teamklassement aangegaan, in totaal nemen vijf mannen en drie vrouwen deel.

 Mannen
1. Khalid Choukoud
Haag Atletiek
Mannen onder 23
2. Bart van Nunen
AV Passaat
3. Noah Schutte
Leiden Atletiek
4. Manuel de Backer
THOR Roosendaal
Mannen onder 20
5. Bram Anderiessen
Atletiek Klub Uithoorn
Vrouwen onder 20
6. Roos Blokhuis
AV Passaat
7. Jasmijn Lau
Ciko ’66
8. Floor Doornwaard
AV de Gemzen*
9. Jasmijn Bakker
AV Triathlon

Floor Doornwaard moet vanwege een blessure het EK Cross voorbij laten gaan.

Op 7 december vliegt het team richting Slowakije en op 11 december landen ze weer op Nederlandse bodem.

Tags: EK Cross

1 Reactie

  1. Jan Roose

    Ik vind 8 deelnemers erg weinig. Zeker met het oog op het EK cross 2018 in eigen land. Crossen is helaas niet erg populair en ook de meeste toppers doen het in tegenstelling tot 30/40 jaar geleden maar met mondjesmaat. De atletiekunie moet nu de Nederlandse top en subtop al warm maken om zich voor te bereiden op het EK cross 2018 en dat kun je het beste doen door nu al voorwaardige teams te zenden en daarbij niet te kijken naar eventueel een top 10 plaats individueel of een mooie landenrangschikking. Ervaring opdoen is misschien een dooddoener, maar een topcross lopen met nauwelijks crossen in de benen gaat ook niet. Nu geen interesse betekent ook volgend jaar niet meedoen. Dat zou mijn beleid zijn.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Nienke Brinkman van start in 47ste CPC Loop Den Haag

Nienke Brinkman van start in 47ste CPC Loop Den Haag

Nienke Brinkman, dé hardloopsensatie van afgelopen jaar, gaat van start in de 47e editie van de NN CPC Loop Den Haag. De Nederlandse recordhoudster op de marathon kiest op zondag 12 maart bij de populaire voorjaarsklassieker voor de halve marathon....

Pin It on Pinterest

%d bloggers liken dit: