Eliud Kipchoge aan de start van Londen Marathon 2018

door 30 nov, 2017Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Kipchoge in London Marathon

Olympisch kampioen Eliud Kipchoge zal volgend jaar weer aan de start staan van de Londen Marathon (22 april 2018). In 2016 won hij in Londen en was hij maar zeven seconden verwijderd van het wereldrecord.

De London Marathon is een wedstrijd met speciale herinneringen voor mij, ik won
het in 2015 en 2016 en beide zijn dagen die ik nooit zal vergeten

aldus Kipchoge.

“Ik was zo dichtbij het verbreken van het wereldrecord in 2016. Maar die race gaf me wel het vertrouwen om door te gaan en de Olympische titel in Rio te winnen”.

Voor de frontman van het NN Running Team was 2017 een bijzonder jaar. Kipchoge wilde in samenwerking met Nike op het circuit de Marathon onder de twee uur lopen, daarom deed hij niet mee dit jaar in Londen, al de focus lag op dit project. Deze recordpoging mislukte, hij deed er 25 seconden te lang over om onder de twee uur de Marathon te lopen. Omdat het project onder gecontroleerde omstandigheden was, telt de tijd van 2:00:25 niet mee als een officieel wereldrecord.

Afgelopen september won Kipchoge in de natte straten van Berlijn de Berlijn Marathon. Kipchoge liep een tijd dat slechts 36 seconden onder het huidige wereldrecord van 2:02:57 zat, dit bewijst dat zijn vorm en vertrouwen op een goed niveau zit en klaar is voor het nieuwe wegseizoen. Op naar Londen!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Faith Kipyegon loopt nieuw wereldrecord op de 1500 meter

Faith Kipyegon loopt nieuw wereldrecord op de 1500 meter

Foto: Christel Saneh voor World Athletics Wereld- en Olympisch kampioen Faith Kipyegon bevestigde haar status als beste vrouwelijke atlete in de geschiedenis op de 1500 meter. Zij liep haar eigen wereldrecord uit de boeken met een geweldige tijd...

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

De afgelopen decennia heeft hardlopen zich ontwikkeld tot een wereldwijde sensatie die miljoenen mensen over de hele wereld in zijn ban houdt. Of het nu gaat om een ontspannen rondje joggen door het park, een eerste marathon of de intense uitdaging...

Nienke Brinkman maakt comeback bij de Amsterdam Marathon

Nienke Brinkman maakt comeback bij de Amsterdam Marathon

Nienke Brinkman maakt op zondag 20 oktober haar comeback tijdens de TCS Amsterdam Marathon. Brinkman zou eigenlijk vorig jaar al van start gaan bij de World Atletics Platinum Label marathon, maar moest toen kort voor de wedstrijd haar limietpoging...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!