.

Eliud Kipchoge aan de start van Londen Marathon 2018

door 30 nov, 2017Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport

Kipchoge in London Marathon

Olympisch kampioen Eliud Kipchoge zal volgend jaar weer aan de start staan van de Londen Marathon (22 april 2018). In 2016 won hij in Londen en was hij maar zeven seconden verwijderd van het wereldrecord.

De London Marathon is een wedstrijd met speciale herinneringen voor mij, ik won
het in 2015 en 2016 en beide zijn dagen die ik nooit zal vergeten

aldus Kipchoge.

“Ik was zo dichtbij het verbreken van het wereldrecord in 2016. Maar die race gaf me wel het vertrouwen om door te gaan en de Olympische titel in Rio te winnen”.

Voor de frontman van het NN Running Team was 2017 een bijzonder jaar. Kipchoge wilde in samenwerking met Nike op het circuit de Marathon onder de twee uur lopen, daarom deed hij niet mee dit jaar in Londen, al de focus lag op dit project. Deze recordpoging mislukte, hij deed er 25 seconden te lang over om onder de twee uur de Marathon te lopen. Omdat het project onder gecontroleerde omstandigheden was, telt de tijd van 2:00:25 niet mee als een officieel wereldrecord.

Afgelopen september won Kipchoge in de natte straten van Berlijn de Berlijn Marathon. Kipchoge liep een tijd dat slechts 36 seconden onder het huidige wereldrecord van 2:02:57 zat, dit bewijst dat zijn vorm en vertrouwen op een goed niveau zit en klaar is voor het nieuwe wegseizoen. Op naar Londen!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Singelloop Enschede plant voedselbos aan in Boekelo

Singelloop Enschede plant voedselbos aan in Boekelo

Op zaterdag 10 december steken tientallen vrijwilligers de schop in de grond en wordt het Singelloop-voedselbos aangeplant in Boekelo (gemeente Enschede). Het goede doel van de Menzis Singelloop Enschede kon dit jaar op zoveel donaties rekenen dat...

Eliud Kipchoge maakt in 2023 Marathondebuut in Boston

Eliud Kipchoge maakt in 2023 Marathondebuut in Boston

Foto: NN Running Team NN Running Team-atleet Eliud Kipchoge maakt volgend jaar op 17 april zijn Boston Marathondebuut. De Keniaanse wereldrecordhouder op de Marathon zet de volgende stap in zijn legendarische carrière die al heeft geleid tot vier...

Pin It on Pinterest