Eric van der Burg nieuwe voorzitter Atletiekunie

door 1 dec, 2017Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

De Unieraad heeft tijdens de Unieraadsvergadering (dd 30 november) Eric van der Burg officieel benoemd als voorzitter van de Atletiekunie. Eric wordt daarmee de opvolger van Theo Hoex, die aan het einde van de maximale zittingstermijn is gekomen en een stevig gepositioneerde sportbond achterlaat.

Begin november had het Bestuur van de Atletiekunie Eric van der Burg voorgedragen als kandidaat voorzitter.

Een stevig leider die inspireert en verbindt

Eric is een gedreven bestuurder met hart voor de atletieksport. Een bestuurder die veel kennis van zaken heeft als het gaat om het gemeentelijke sportbeleid. Bovendien een bestuurder die de grote waarde van verenigingen en hun vrijwilligers voor de maatschappij aan den lijve ervaren heeft. Daarnaast weet hij als geen ander hoe belangrijk een goede sportinfrastructuur is om mensen in beweging te krijgen. Ook heeft hij veel kennis opgedaan over het binnenhalen en organiseren van grote internationale sportevenementen.

“In Eric herkennen we dan ook de voorzitter die we zoeken om de Atletiekunie de volgende fase in te begeleiden. Een stevig leider die inspireert en verbindt. Een man met visie op het sportlandschap en vanuit zijn achtergrond in de zorg gedreven is om ieder mens de voordelen van sporten te laten ervaren. Tijdens de EK atletiek in Amsterdam hebben we hem leren kennen als bevlogen en zeer ervaren bestuurder die oog heeft voor mens, proces en prestatie”, aldus het Bestuur van de Atletiekunie.

Over Eric

Eric van der Burg is geboren op 9 oktober 1965 in Amsterdam. Hij studeerde notarieel recht aan de VU van Amsterdam en is vanaf 2010 wethouder in diezelfde gemeente. In deze functie heeft hij  de portefeuilles Zorg en Ruimtelijke Ordening onder zijn hoede en heeft daarbij bedongen dat ook Sport onder zijn verantwoordelijkheid valt.  Als bestuurder heeft hij de nodige ervaring: 7 jaar wethouder van Amsterdam, 5 jaar stadsdeel bestuurder en voorzitter van de NTR.

Eric is een sportfanaat in de volle breedte en heeft meerdere grote sportevenementen naar de gemeente Amsterdam weten te halen alsook gefaciliteerd waaronder het EK Atletiek in 2016 waar hij nauw bij betrokken was. Zelf is Eric een ongebonden loper  met een persoonlijke record op de halve marathon van 1 uur en 42 minuten. Als mens is Eric te typeren als energiek en doortastend. Hij is een bruggenbouwer en zoekt de verbinding tegelijkertijd door zijn mening niet onder stoelen of banken te steken. “Met mij krijgt de Atletiekunie een voorzitter die zich laat zien, die een ambassadeur is maar die nadrukkelijk beseft dat het niet om hem draait maar om de sport en de sporters. Of het nu gaat om dat jongetje dat nog moet kiezen tussen hink stap sprong of toch de loopnummers of de atlete die zich prepareert voor het WK”, aldus Eric.

(Persbericht)

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest