Victor Chumo en Mary Munanu winnen Montferland Run

door 4 dec, 2017Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Montferland Run

De 22e editie van de Pfixx Solar Montferland Run werd gewonnen door de Keniaan Victor Chumo in 43 minuten en 23 seconden. Bij de vrouwen werd de overwinning opgeëist door de Keniaanse Mary Munanu, in 49 minuten en 8 seconden. Ondanks de sterke bezetting kwamen het parcoursrecord niet binnen het bereik van de topdeelnemers door de kille weersomstandigheden. Ofschoon er weinig wind was, was het waterkoud bij temperaturen net boven nul.

Michel Butter liep zijn eerste wegwedstrijd sinds zijn spectaculaire 6e plaats in de New York Marathon, op 5 november 2017. Hij legde de 15 kilometer af in 46 minuten en 51 seconden.

Bij de mannen stond een sterk deelnemersveld aan de start. De Keniaanse marathonloper Daniël Wanjiru brak eerder dit jaar internationaal door met zijn indrukwekkende overwinning in de Londen Marathon. Toen om 12.00 uur het startschot was gegeven vormde zich al snel de kopgroep met daarin alle internationale favorieten, en ook de Nederlander Mohamed Ali. Tot in de aanloop naar de steilste klim in het parcours, de Peeskesbult na 5 kilometer, kon hij de kopgroep goed volgen.

Opvallend was de sterk lopende Brit Luke Traynor. Tot ruim 9 kilometer wist hij bij de kopgroep te blijven. Aan de kop van de wedstrijd bleef een viertal Kenianen tot aan de laatste kilometer bij elkaar om vervolgens om de winst te strijden. In een eindsprint wist Victor Chumo zijn landgenoot Alferd Barkach met één seconde voor te blijven. Derde werd Noah Kipkemboi voor Daniel Wanjiru en op slechts 19 seconden achter de winnaar werd Traynor knap vijfde. Mohamed Ali kwam als eerste Nederlander over de finish in de historische binnenstad van ’s-Heerenberg voor Ronald Schröer en Michel Butter.

Vrouwen

Bij de vrouwen liep de Keniaanse Mary Munanu vanaf de start weg van de overige deelneemsters en bouwde gestaag een voorsprong op. Tweede werd de Oegandese Stella Chesang op 1 minuut 19 seconden, derde werd Ruth van der Meijden en complementeerde de Groesbeekse daarna het podium. De meervoudig Nederlands kampioene kwam in een tijd van 51.54 over de finish. Vooraf waren de verwachtingen hoog gespannen door de komst van de Ethiopische Olympisch en Wereldkampioene en wereldrecordhoudster op de 10.000 meter Almaz Ayana. Door ziekte was ze helaas niet in de gelegenheid om van start te gaan.

Over de diverse afstanden ging een record aantal van 4160 deelnemers van start.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Faith Kipyegon loopt nieuw wereldrecord op de 1500 meter

Faith Kipyegon loopt nieuw wereldrecord op de 1500 meter

Foto: Christel Saneh voor World Athletics Wereld- en Olympisch kampioen Faith Kipyegon bevestigde haar status als beste vrouwelijke atlete in de geschiedenis op de 1500 meter. Zij liep haar eigen wereldrecord uit de boeken met een geweldige tijd...

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

De afgelopen decennia heeft hardlopen zich ontwikkeld tot een wereldwijde sensatie die miljoenen mensen over de hele wereld in zijn ban houdt. Of het nu gaat om een ontspannen rondje joggen door het park, een eerste marathon of de intense uitdaging...

Nienke Brinkman maakt comeback bij de Amsterdam Marathon

Nienke Brinkman maakt comeback bij de Amsterdam Marathon

Nienke Brinkman maakt op zondag 20 oktober haar comeback tijdens de TCS Amsterdam Marathon. Brinkman zou eigenlijk vorig jaar al van start gaan bij de World Atletics Platinum Label marathon, maar moest toen kort voor de wedstrijd haar limietpoging...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!