Le Champion en MYLAPS zetten nieuwe stap richting optimale digitale sportbeleving

door 5 dec, 2017Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Sporters en fans profiteren van apps, live foto’s en de beste tijdwaarneming

Alle deelnemers van de hardloop- en fietsevenementen van Le Champion zijn de komende jaren verzekerd van de laatste ontwikkelingen op het gebied van tijdwaarneming en live online sportbeleving. De organisator van bekende evenementen als de Dam tot Damloop en TCS Amsterdam Marathon sloot hiervoor een 3-jarige overeenkomst met MYLAPS, de Nederlandse uitvinder van automatische tijdwaarneming en marktleider in online services om sportevenementen aantrekkelijker te maken voor deelnemers en volgers.

Live sporters volgen in een app

Goed nieuws voor de hardlopers van de Saucony Halve Marathon van Egmond, die hun verrichtingen live door het thuisfront willen laten volgen: in een speciale app kunnen de toeschouwers en volgers via LiveTracking bekijken waar hun favoriete lopers zich bevinden en wat hun geschatte doorkomsttijden en eindtijd zijn. De ‘Halve van Egmond’ heeft ook de Nederlandse primeur met live foto’s: al tijdens de race kun je in de app foto’s bekijken van de hardlopers die jij volgt. Ook andere evenementen van Le Champion zullen de services van MYLAPS inzetten om de beleving van de evenementen naar een nieuw niveau te tillen.

Van inschrijving tot uitslag

Le Champion en MYLAPS werken al 22 jaar samen en breiden deze samenwerking nu uit. Le Champion maakt zowel vooraf, tijdens als na het evenement gebruik van het digitale platform van MYLAPS. Dat begint bij de inschrijving (met de inschrijfmodule van MYLAPS bespaart Le Champion veel tijd) en komt verder tot uiting tijdens het evenement, op het gebied van tijdwaarneming en live services als apps, live foto’s en video’s en social media-koppelingen. Kort na afloop van het evenement verschijnen de uitslagen op het resultatenplatform MYLAPS Sporthive.

Optimale beleving voor sporters, volgers en sponsors

‘Rond onze evenementen streven wij altijd naar de optimale beleving voor onze deelnemers, hun fans en onze sponsors’, aldus Cees Pronk, Manager Evenementen van Le Champion. ‘Enerzijds door spraakmakende en iconische evenementen te organiseren, anderzijds door de nieuwste technologie in te zetten om deze evenementen nog aantrekkelijker te maken. Wij zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking met MYLAPS leidt tot nog meer tevredenheid rond onze evenementen.’

Ignaat Verhees, Manager MYLAPS Event Timing:

‘Wij zijn een Nederlands bedrijf en onze technologie wordt over de hele wereld gebruikt, ook tijdens de Olympische Spelen en de IndyCar en MotoGP. Le Champion is een partner dicht bij huis waarmee we altijd heel fijn samenwerken en we zijn dan ook verheugd om deze samenwerking verder uit te bouwen. Le Champion weet als geen ander wat er bij de organisatie van sportevenementen komt kijken en waar hun deelnemers, volgers en sponsors vandaag de dag behoefte aan hebben. Met onze oplossingen helpen we daar graag aan mee.’

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest