ASICS NIMBUS: al 20 jaar favoriet en ASICS’ beste lange afstandsschoen

door 7 dec, 2017Kleding en schoenen, Schoenen0 Reacties

Select 2024Select 2024

ASICS NIMBUS 20

Een hardloopschoen met al bijna 20 jaar geschiedenis: de GEL-NIMBUS 20. En voor dit lange succes is een duidelijke reden. De NIMBUS is een ideale schoen voor elke loper die op zoek is naar een model met veel demping voor dagelijks gebruik, of als lange afstandsschoen. De 20e editie is de lichtste ooit, daarbij verbeterde ASICS het bovenwerk voor een nog betere pasvorm en meer comfort.

‘ASICS viert het 20-jarige jubileum van deze schoen met de NIMBUS 20 ‘

ASICS NIMBUS 20

Lopersfavoriet

De combinatie van FlyteFoam en GEL maakt de schoen geliefd bij zowel neutrale lopers als bij lopers die onderproneren. Voor de eerste voorzichtige kilometers tot en met de zoveelste marathon. We nemen de technieken nogmaals onder de loep.

Maximale demping

De tussenzool bestaat uit FlyteFoam en FluidRide met een GEL-unit in de hak en in de voorvoet. Door deze opbouw geeft de NIMBUS 20 een zacht en luxe gevoel onder de voeten en zorgt voor maximale schokdemping tijdens het landen. In de lengte van de zool loopt de Impact Guidance Line: deze helpt je stabiel en natuurlijk af te wikkelen en geeft het soepele gevoel tijdens het lopen.

ASICS NIMBUS 20

Nieuwe upper

Het bovenwerk van de 20 lijkt misschien hetzelfde als dat van zijn voorganger. Maar subtiele aanpassingen zorgen voor meer comfort en een nog betere pasvorm. Het upper bestaat uit Gradient Mesh, wat op de juiste plekken voor de gewenste optimale ventilatie zorgt. Door de aangepaste veterconstructie geeft de Nimbus 20 nog minder druk op de bovenzijde van de voet, terwijl deze wel nog goed aansluit. Met een aanpassing van de externe hielkap biedt de NIMBUS 20 een ondersteunende en stevige pasvorm.

Heren- versus damesmodel

Net als het voorgaande model verschillen het heren- en damesmodel van elkaar. De herenschoen heeft een drop van 10mm, de variant voor dames een 13mm drop. Daarbij heeft het damesmodel een nog iets zachtere toplaag. Het herenmodel (US 9) weegt 305 g, het damesmodel (US 8) 250 g.

De adviesprijs van de Nimbus 20 is €180, de schoen is nu verkrijgbaar bij ASICS retailers en op asics.nl.

Lopen op wolken

“The GEL-NIMBUS has always been designed to offer runners superior cushioning without excess weight. In fact, Nimbus means “cloud” in Latin. Our goal with the GEL-NIMBUS is literally to make runners feel so light and comfortable, it’s almost like they’re running on a cloud.” (Gerard Klein, Senior General Manager, Global Performance Running Footwear, ASICS Corporation).

ASICS NIMBUS 20

ASICS NIMBUS 20

Productkenmerken

 • I.G.S (Impact Guidance System)
 • FlyteFoam Midsole –bottom layer
 • SpEVA Midsole –top layer
 • Plus 3 and Gender Specific Cushioning (voor het damesmodel)
 • GUIDANCE LINE
 • TRUSSTIC System
 • Visible Rearfoot and Forefoot GEL
 • SpEVA Lasting
 • FluidFit Upper with Gradient Jacquard Mesh
 • Outsole Forefoot: AHAR Sponge, Rear foot: AHAR PLUS Rubber
 • X-40 Ortholite Sockliner
 • External Counter
 • 3M Reflectivity
Tags: ASICS

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Brooks Running lanceert de Glycerin 21

Brooks Running lanceert de Glycerin 21

Brooks Running, expert in prestatiegerichte hardloopschoenen, lanceert vandaag de nieuwe Glycerin 21. Deze bijgewerkte versie van de succesvolle Glycerin schoen is een flexibele hardloopschoen die maximaal comfort biedt voor alledaagse lopers....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest