Starttijden Enschede Marathon vastgesteld!

door 10 dec, 2017Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl

Er was al (tot grote vreugde van de deelnemers ) een vernieuwd parcours voor de Enschede Marathon. Inmiddels zijn ook de definitieve starttijden van de diverse afstanden van het populaire loopevenement, dat op zondag 22 april 2018 plaatsvindt, vastgesteld. En ook dat is goed nieuws voor de lopers, want de halve en hele marathon starten nu tegelijk!

Samen Starten

Zowel de hele als halve marathon gaan ’s ochtends om exact 10.00 uur van start. “Het betekent dat je, ook al loop je een andere afstand, toch samen met je loopmaatje kunt starten”, zegt eventmanager Sandra Melief. “En dat is natuurlijk wel zo gezellig! Het betekent ook dat de deelnemers aan de halve marathon na afloop van hun wedstrijd de lopers op de hele afstand kunnen aanmoedigen.”

Logischer

Een kwartier na de start van de hele en halve marathon, om 10.15 uur, klinkt het startschot voor de 5 kilometer, terwijl de 10 kilometer om 13.45 uur begint. “Op deze manier hoef je, als je met een wat grotere groep naar Enschede komt, niet lang te wachten voordat iedereen gestart en gefinisht is”, aldus Sandra. “Het loopt nu allemaal logischer in elkaar over. Bijkomend voordeel is dat beide langere afstanden nu relatief vroeg beginnen, waardoor het risico op warme omstandigheden onderweg minder groot is.”

Nieuw Parcours

Zoals al eerder bekend werd gemaakt heeft de Enschede Marathon dit jaar een nieuw parcours. “We wilden heel graag van de 50e editie een bijzondere gebeurtenis maken”, vertelt Sandra. “Daarom hebben we enorm ons best gedaan voor een parcourswijziging. We starten en finishen nog steeds in het centrum, maar verder voert het parcours langs de Grolsch Veste, het UT-terrein, over de F35 en door het G.J. van Heekpark, dat dit jaar honderd jaar bestaat. Een extra feestelijke editie dus!” Nog een verandering is dat de lopers op de hele marathon lopen niet twee keer dezelfde ronde hoeven af te leggen. “Dat was een grote wens van de lopers, en daar hebben we gehoor aan kunnen geven.”

Samen proosten

Ook de loperscommissie is blij met de gewijzigde starttijden, zegt toploopster Ingrid Prigge. “De sleutel naar succes is samen starten en na afloop samen proosten!” En daar is ruimschoots de gelegenheid voor, want de Enschede Marathon – je bent jarig of niet – organiseert na afloop een bruisende afterparty op het Van Heekplein met volop eten, drinken en muziek.

Starttijden

  • 42 kilometer : 10.00 uur
  • 21 kilometer : 10.00 uur
  • 5 kilometer : 10.15 uur
  • 10 kilometer : 13.45 uur

Kijk voor meer informatie op www.enschedemarathon.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Winnaar Dam tot Damloop 2023 De 37e editie van de Dam tot Damloop is vandaag gewonnen door de Kenianen Methew Kimeli en Agnes Keino. De 25-jarige Kimeli plaatste in de laatste kilometer de beslissende versnelling. Hij triomfeerde tijdens zijn...

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Of je nu je persoonlijk record komt verbreken of komt voor de Brabantse gezelligheid: de CZ Tilburg Ten Miles is altijd fantastisch. Zo ook de 34e editie op zondag 24 september 2023. Met meer dan 11.000 deelnemers aan de start van de diverse...

Pin It on Pinterest