Starttijden Enschede Marathon vastgesteld!

door 10 dec, 2017Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Er was al (tot grote vreugde van de deelnemers ) een vernieuwd parcours voor de Enschede Marathon. Inmiddels zijn ook de definitieve starttijden van de diverse afstanden van het populaire loopevenement, dat op zondag 22 april 2018 plaatsvindt, vastgesteld. En ook dat is goed nieuws voor de lopers, want de halve en hele marathon starten nu tegelijk!

Samen Starten

Zowel de hele als halve marathon gaan ’s ochtends om exact 10.00 uur van start. “Het betekent dat je, ook al loop je een andere afstand, toch samen met je loopmaatje kunt starten”, zegt eventmanager Sandra Melief. “En dat is natuurlijk wel zo gezellig! Het betekent ook dat de deelnemers aan de halve marathon na afloop van hun wedstrijd de lopers op de hele afstand kunnen aanmoedigen.”

Logischer

Een kwartier na de start van de hele en halve marathon, om 10.15 uur, klinkt het startschot voor de 5 kilometer, terwijl de 10 kilometer om 13.45 uur begint. “Op deze manier hoef je, als je met een wat grotere groep naar Enschede komt, niet lang te wachten voordat iedereen gestart en gefinisht is”, aldus Sandra. “Het loopt nu allemaal logischer in elkaar over. Bijkomend voordeel is dat beide langere afstanden nu relatief vroeg beginnen, waardoor het risico op warme omstandigheden onderweg minder groot is.”

Nieuw Parcours

Zoals al eerder bekend werd gemaakt heeft de Enschede Marathon dit jaar een nieuw parcours. “We wilden heel graag van de 50e editie een bijzondere gebeurtenis maken”, vertelt Sandra. “Daarom hebben we enorm ons best gedaan voor een parcourswijziging. We starten en finishen nog steeds in het centrum, maar verder voert het parcours langs de Grolsch Veste, het UT-terrein, over de F35 en door het G.J. van Heekpark, dat dit jaar honderd jaar bestaat. Een extra feestelijke editie dus!” Nog een verandering is dat de lopers op de hele marathon lopen niet twee keer dezelfde ronde hoeven af te leggen. “Dat was een grote wens van de lopers, en daar hebben we gehoor aan kunnen geven.”

Samen proosten

Ook de loperscommissie is blij met de gewijzigde starttijden, zegt toploopster Ingrid Prigge. “De sleutel naar succes is samen starten en na afloop samen proosten!” En daar is ruimschoots de gelegenheid voor, want de Enschede Marathon – je bent jarig of niet – organiseert na afloop een bruisende afterparty op het Van Heekplein met volop eten, drinken en muziek.

Starttijden

  • 42 kilometer : 10.00 uur
  • 21 kilometer : 10.00 uur
  • 5 kilometer : 10.15 uur
  • 10 kilometer : 13.45 uur

Kijk voor meer informatie op www.enschedemarathon.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Faith Kipyegon loopt nieuw wereldrecord op de 1500 meter

Faith Kipyegon loopt nieuw wereldrecord op de 1500 meter

Foto: Christel Saneh voor World Athletics Wereld- en Olympisch kampioen Faith Kipyegon bevestigde haar status als beste vrouwelijke atlete in de geschiedenis op de 1500 meter. Zij liep haar eigen wereldrecord uit de boeken met een geweldige tijd...

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

De afgelopen decennia heeft hardlopen zich ontwikkeld tot een wereldwijde sensatie die miljoenen mensen over de hele wereld in zijn ban houdt. Of het nu gaat om een ontspannen rondje joggen door het park, een eerste marathon of de intense uitdaging...

Nienke Brinkman maakt comeback bij de Amsterdam Marathon

Nienke Brinkman maakt comeback bij de Amsterdam Marathon

Nienke Brinkman maakt op zondag 20 oktober haar comeback tijdens de TCS Amsterdam Marathon. Brinkman zou eigenlijk vorig jaar al van start gaan bij de World Atletics Platinum Label marathon, maar moest toen kort voor de wedstrijd haar limietpoging...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!