Groots internationaal deelnemersveld 29e Kerstloop Dronten

door 11 dec, 2017Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Dit jaar kent de Leisure World Kerstloop Dronten, welke voor het eerst op een zondag gehouden wordt, een groot aantal genodigde atleten. Naar verwachting maken maar liefst 60 topatleten uit binnen- en buitenland hun opwachting aan de start op 17 december, om 13.00 nabij kerkcentrum Open Hof.

Vooral bij de vrouwen is er een zeer sterk deelnemersveld. Zo is er de 23 jarige Keniaanse Noam Jebet, winnares van de Bredase Singelloop en de Venloop, die met tijden op de halve marathon onder de 1.10 toch wel tot de wereldtop hoort. Ook haar 28 jarige landgenote Liliane Jelagat loopt tijden rond de 1.10. Ter illustratie; het wedstrijdrecord van de kerstloop staat bij de dames nog steeds op naam van Irma Heeren, zij liep in 1998 in 1.10.44 naar de finish. Beide Keniaanse dames worden ‘gehaasd’ door Luc Schout. Een ‘haas’ kan zelf veel sneller lopen en op die manier het tempo hoog houden. Bij de Nederlandse dames wordt veel verwacht van de 34 jarige Ruth van de Meijden uit Nijmegen, zij is meervoudig Nederlands kampioene op de cross, de hele én de halve marathon. Verder zijn er nog dames uit Marokko en België gecontracteerd.

Bij de heren is het wedstrijdrecord slechts 2 jaar later gelopen, in 2000, en is dus ook aan verbetering toe. Enock Kiptoo Keter liep toen de 21,1 km in 1.02.14. De organisatie probeert elk jaar een sterk veld neer te zetten en hoopt dit jaar eindelijk de bonus hiervoor uit te kunnen keren. Dit jaar zijn het wederom Kenianen die de strijd zullen gaan bepalen. De 31 jarige atleet Alfred Cherop met een pr van 1.01.21 en de slechts 20 jarige Elvis Tabarach, welke in Parijs 20 km liep in slechts 58.43. Een tijd die bij de gemiddelde recreant niet zou misstaan op de 10 km. Ook bij de heren worden nog lopers uit België, Marokko en Burundi ingevlogen. Tenslotte is er nog Malcom Hicks uit Nieuw Zeeland. Hij wil zich kwalificeren voor het WK en moet daarvoor 1.05 lopen. Zo liep bij de dames eerder al Kim Dillen op het snelle parcours van Dronten de EK limiet. Helaas is zij dit jaar wegens ziekte afwezig. Ook ‘Mister Dronten’ Jeroen van Damme heeft af moeten zeggen, hij heeft last van een blessure.

Oud-Drontenaar Youri Wolf is wel van de partij en wil zijn pr uit 2015 verbeteren. Uit Flevoland natuurlijk Gayri Hawery en Fransua Woldemariam. Bij de vrouwen zien we als vanouds Vanessa Gosselink en Hellen Berger-de Vries graag aan de start verschijnen. Atlete Jacqueline Rustidge uit Kampen heeft aan racedirector Adriaan Sparreboom laten weten na haar afwezigheid weer erg veel zin te hebben in deelname in Dronten.

Recreanten lopen hun eigen race tegen de klok. Voor lopers en publiek is er als vanouds muziek en het is koopzondag. Er kan dus na de wedstrijd gewinkeld worden in het nabij gelegen winkelcentrum van Dronten. Vrijwilligers kunnen zich nog melden bij: kerstloopdronten@hotmail.com

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest