5 gezonde hardloopboeken voor na de feestdagen

door 27 dec, 2017Hardloopboeken0 Reacties

Select 2024Select 2024

Na de feestdagen zoals Sinterklaas, de Kerstdagen en oud en nieuw, is het tijd voor de goede voornemens. Na deze dagen wordt het weer tijd om extra goed op je voeding te letten en weer heerlijk “gezond” hard te gaan lopen. Hieronder hebben wij 5 gezonde hardloopboeken voor je onder elkaar gezet.

Het Hardloperskookboek deel 1

Dit is een kookboek voor lopers die zichzelf graag uitdagen en verbeteren. Hardlopers die best een wijntje of een biertje lusten op zijn tijd, maar dan wel willen weten of en hoe dit hun prestaties beïnvloedt. Hardlopers die overigens ook gerust een fles bietensap soldaat durven maken als ze daar sneller van gaan lopen.
In dit boek kun je antwoorden verwachten op vragen als:

  • Is gezond ook altijd het beste voor een sporter?
  • Kun je met de juiste voeding blessures voorkomen of sneller doen genezen?
  • Wat moet je wel en vooral niet eten voor een belangrijke wedstrijd?
  • Wat is nu de ultieme post-trainingssnack?

Het hardloperskookboek biedt nieuwe wetenschappelijke inzichten in welk eetpatroon je prestaties nu echt bevordert. Maar eerst en vooral is dit een boek met originele recepten voor sporters. Recepten die meestal verantwoord, maar áltijd lekker zijn.

Bestel het boek hier voor € 28,90

Het Hardloperskookboek deel 2

In Het hardloperskookboek deel 2 neemt Miriam van Reijen je mee naar het volgende level. Met nieuwe recepten, de meest recente wetenschappelijke informatie en praktische tips om nog meer uit je training te halen, nog sneller te herstellen en op weg te gaan naar een nieuw persoonlijk record. Lees alles over het nut van low carb-trainen, de (on)zin van eiwitshakes en welke voedingsmiddelen jouw prestaties kunnen verbeteren.

Bestel het boek hier voor €25,99

Food2run voor beginnende joggers en hardlopers, gedreven marathonlopers en trailrunners

Voor beginnende joggers en hardlopers, gedreven marathonlopers en trailrunners In food2run vertaalt de auteur de wetenschappelijke sportvoedingsadviezen naar de dagelijkse keuken. Als loper lees en leer je hoe aangepaste voeding je meer comfort en energie geeft tijdens de trainingen en op wedstrijddagen, hoe je je herstel positief kunt beïnvloeden, hoe je blessures en ziektes kunt vermijden en hoe je als loper naar een atletischer lichaam evolueert.

In het eerste deel van dit boek worden de principes van de sportvoeding en het belang van wat je wanneer eet duidelijk uitgelegd met tekst en schema’s. De recepten in het tweede deel bestaan uit energie- en herstelmaaltijden voor elke dag en uit sportsnacks voor trainings- en wedstrijdmomenten. Daaruit blijkt dat sportvoeding in essentie een dagelijkse, gezonde en natuurlijke manier van eten is.

Bestel het boek hier voor € 15,00

Thrive Energy Cookbook

Brendan Brazier is de bestsellerauteur van The Thrive Diet en Thrive Fitness. De Thrive Energy Cookbook is een heel mooi kookboek voor de vegan sporters onder ons.

De Thrive Energy Cookbook zit boordevol 150 plantaardige, voedzame, complete voedselrecepten die zijn ontwikkeld binnen de Thrive-voedingsfilosofie. Het brengt concepten tot leven die de functionele, plantaardige voedingsrevolutie begonnen. De recepten zijn allemaal veganistisch en allergeenvrij (of met glutenvrije opties) om tarwe, gist, gluten, soja, geraffineerde suiker en zuivelproducten uit uw dieet te verwijderen. Deze door de chef gemaakte recepten zijn eenvoudig te maken en prestatieverhogend. Voeg doelgerichte functionaliteit samen (elk ingrediënt heeft een voedingsdoel) met een verrukkelijke aantrekkingskracht. Van de alkalische, plantaardige proteïnerijke Vanille-Amandel-Mocha Motivator Smoothie tot Geroosterde Rode Peper & Zoete Aardappelsoep, Thaise Groene Curry Rijstkom en desserts zoals Raspberry Chocolade Granaatappeltaart.

Bestel het boek hier voor € 24,99

Runners World Hardlooprecepten

Een mooi receptenboek met 150 recepten boordevol brandstof die je in maximaal 30 minuten op tafel zet ontwikkelt door RunnersWorld.

Bestel het boek hier voor €9,15


We hopen dat we iedereen hiermee kunnen inspireren voor een mooi en gezond nieuw hardloop jaar! Als bonus kan je hier ook nog heerlijke en gezonde smoothie recepten vinden!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!