.

Winnares Marathon Amsterdam Tadelech Bekele aan de start van Egmond Halve Marathon

door 3 jan, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport

Le Champion heeft de winnares van de TCS Amsterdam Marathon, Tadelech Bekele, gecontracteerd voor de 46e editie van de Saucony Egmond Halve Marathon. De 26-jarige atlete uit Ethiopië maakte indruk door de wedstrijd te winnen in een bijzonder snelle tijd: 2.21.54 (PR). Ze gaat volgende week, op zondag 14 januari, onder andere de strijd aan met landgenote Zeyneba Yemer.

Het is pas twee jaar geleden dat Tadelech Bekele haar marathondebuut maakte in Berlijn. De aanvallende loopster snelde destijds al meteen naar een tijd van 2.23.02 en werd daarmee vierde. Enkele maanden later dook ze in Dubai onder de 2.23 en dit najaar scherpte ze in Amsterdam dus haar PR aan naar een tijd onder de 2.22. Haar persoonlijk record op de halve marathon staat op 1.08.38 (Valencia, 2013).

Zeyneba Yemer uit Ethiopië maakt net als Bekele haar debuut in Egmond. Yemer won afgelopen jaar de Great Ethiopian Run 10 km in 32.31. Haar cross verleden komt goed van pas op het grotendeels onverharde parcours van de Saucony Egmond Halve Marathon.

Nederlandse vrouwen

Ook de top van de Nederlandse dames staat zondag 14 januari aan de start op de boulevard van Egmond aan Zee. Kan de nationaal kampioene op de marathon én halve marathon, Ruth van der Meijden, net als vorig jaar weer lang met de Afrikaanse loopsters meekomen? Ook Andrea Deelstra heeft in het verleden laten zien goed uit de voeten te kunnen op het uitdagende parcours. En met haar derde plek op de Sylvestercross heeft ze laten zien in topvorm te zijn. De twee Nederlandse favorieten krijgen concurrentie van Jill HoltermanJacelyn Gruppen en Irene van Lieshout.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Eliud Kipchoge maakt in 2023 Marathondebuut in Boston

Eliud Kipchoge maakt in 2023 Marathondebuut in Boston

Foto: NN Running Team NN Running Team-atleet Eliud Kipchoge maakt volgend jaar op 17 april zijn Boston Marathondebuut. De Keniaanse wereldrecordhouder op de Marathon zet de volgende stap in zijn legendarische carrière die al heeft geleid tot vier...

Pin It on Pinterest