Marikenhuis nieuwe goede doel Marikenloop

door 16 jan, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Deelneemsters aan de Marikenloop at the park kunnen dit jaar met hun deelname een bijdrage leveren aan het Marikenhuis. Dit Nijmeegse inloophuis voor iedereen die te maken heeft (gehad) met kanker, is het goede doel van de Marikenloop in 2018. Loopsters hebben ook de mogelijkheid om met hun deelname geld op te halen voor een goed doel dat ze zelf aandragen.

Marikenhuis

Deelneemsters aan de Marikenloop wordt bij de inschrijving gevraagd of zij willen bijdragen aan het Marikenhuis of een eigen goede doel naar keuze. Het Marikenhuis werkt met professioneel opgeleide vrijwilligers en is volkomen afhankelijk van giften, donaties en sponsoring. Marikenloopsters kunnen het inloophuis onder andere steunen door hun inschrijfbedrag naar boven af te ronden of een donatie te doen. Ook is het mogelijk zelf een actie te starten in aanloop naar de Marikenloop en daarmee geld op te halen voor het Marikenhuis.

Hardlopen met kanker

De komende maanden organiseert het Marikenhuis meerdere themabijeenkomsten en clinics over sporten en hardlopen met kanker. De vrijwilligers en bij het Marikenhuis betrokken professionals kunnen mensen met kanker en hun naasten helpen op het gebied van sporten met kanker, met name in de aanloop naar de Marikenloop. In het Marikenhuis kan men tot rust komen, lotgenoten ontmoeten, informatie krijgen, meedoen aan allerlei activiteiten, gewoon iets aangenaams doen of psychosociale begeleiding krijgen. De deuren van het inloophuis staan altijd open voor iedereen die in aanraking is gekomen met kanker. In de eerste twee jaar van zijn bestaan bezochten al meer dan 3000 gasten het Marikenhuis, zowel patiënten als hun naasten.

Eigen goede doel

Loopsters kunnen met hun deelname aan de Marikenloop, behalve voor het Marikenhuis, ook geld ophalen voor het goede doel van hun eigen keuze. De Marikenloop biedt hiervoor een online platform aan. Hier kunnen goede doelen worden toegevoegd en acties worden gestart. Enkele goede doelen die de organiserende Stichting Zevenheuvelenloop van harte aanbeveelt zijn KiKa, Energy4All, Birisha, Kenya en de Liedjesfabriek. Via het platform van Pifworld gaan alle donaties direct door naar het Marikenhuis of een andere non-profit organisatie.

De Marikenloop vindt plaats op zondag 27 mei en de inschrijving is geopend via www.marikenloop.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Faith Kipyegon loopt nieuw wereldrecord op de 1500 meter

Faith Kipyegon loopt nieuw wereldrecord op de 1500 meter

Foto: Christel Saneh voor World Athletics Wereld- en Olympisch kampioen Faith Kipyegon bevestigde haar status als beste vrouwelijke atlete in de geschiedenis op de 1500 meter. Zij liep haar eigen wereldrecord uit de boeken met een geweldige tijd...

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

De afgelopen decennia heeft hardlopen zich ontwikkeld tot een wereldwijde sensatie die miljoenen mensen over de hele wereld in zijn ban houdt. Of het nu gaat om een ontspannen rondje joggen door het park, een eerste marathon of de intense uitdaging...

Nienke Brinkman maakt comeback bij de Amsterdam Marathon

Nienke Brinkman maakt comeback bij de Amsterdam Marathon

Nienke Brinkman maakt op zondag 20 oktober haar comeback tijdens de TCS Amsterdam Marathon. Brinkman zou eigenlijk vorig jaar al van start gaan bij de World Atletics Platinum Label marathon, maar moest toen kort voor de wedstrijd haar limietpoging...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!