NK indoor atletiek: Drie weekenden atletiekspektakel in Omnisport

door 23 jan, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2022 - 2Select 2022 - 2

Februari belooft als altijd een mooie maand te worden voor de atletiekliefhebber. Met bijna ieder weekend Nederlandse Kampioenschappen op de planning komen veel toppers en talenten in actie. Hoogtepunt is het AA Drink NK Indoor Senioren op 17 en 18 februari in Omnisport Apeldoorn, één van de kwalificatiemogelijkheden voor de Wereld Kampioenschappen Indoor in Birmingham (1 – 4 maart). Dit jaar is het eerste weekend van februari het moment voor de masters en meerkampers en het tweede weekend komen de junioren in actie.

NK Indoor Masters & Meerkamp

Boegbeeld en campagnegezicht Eelco Sintnicolaas komt in actie op zijn meerkamp in zijn eigen Omnisport en neemt het op tegen onder andere AV ’34 clubgenoot Bas Markies, die tijdens dit Nederlands Kampioenschap voor de laatste keer in actie zal komen alvorens hij een punt zet achter zijn atletiek carrière. Zij gaan het onder andere opnemen tegen Sybren Blok (PAC Rotterdam) en AA Drink Talententeam lid Rik Taam. Bij de vrouwen zijn onder andere Michelle Oud en Lisanne Drost te zien en wat te denken van de talentvolle Zoë Sedney in de categorie meisjes B.

Martina, Bonevacia en Visser naar Omnisport

Op 17 en 18 februari staat voor veel atleten het vizier gericht op de WK Indoor in Birmingham; één van de momenten om aan de limiet te voldoen. Een veelzijdigheid aan topatleten en talenten komt dit jaar strijden in Omnisport. Churandy Martina en Liemarvin Bonevacia zijn slechts twee van de grote namen. Zij komen uit op respectievelijk de 60 meter en de 200 meter. Menno Vloon, Nederlands Recordhouder outdoor, treft zijn grote concurrent op polsstok Rutger Koppelaar. Nadine Visser grijpt het indoorseizoen aan om het Nederlands Record op de 60m horden van 7.89, op naam van Marjan Olyslager, aan te vallen. Vorig jaar liep zij al 7.92, waar de limiet voor Birmingham op 8.14 staat. Voor Eefje Boons is het behalen van deze limiet eveneens het doel in Omnisport. Madiea Ghafoor is tot nu de enige atlete met de WK Indoor limiet op zak voor de 60 meter, in Apeldoorn komt zij in actie op de 400 meter. Meerkamper Pieter Braun focust zich dit Kampioenschap op de Nederlandse titel op het verspringen.

ASICS NK Indoor Junioren   

10 en 11 februari is het de beurt aan de junioren waar zij op 48 onderdelen in 4 verschillende categorieën de medailles verdelen. Een Nederlands Kampioenschap waar vele talenten zich meten met leeftijdsgenoten en zo ervaring opdoen met de verschillende onderdelen, series en finales. Ook dit weekend komt Zoë Sedney, op de EYOF ‘17 behaalde zij nog twee gouden medailles, in actie op de 60 meter horden, de 200 meter én het hoogspringen. Meerdere EYOF-gangers doen tijdens dit junioren weekend een greep naar de Nederlandse titel.

Dagje uit

De NK Indoor weekenden in Omnisport beloven wederom spectaculair te worden met in het laatste weekend genoeg nevenactiviteiten om een dagje uit te zijn met het hele gezin. Zo is er op beide dagen een finaleblok tussen 15:00 en 17:00 uur en kunnen kinderen hun energie kwijt op het grootse KidsPlein waar de NS Kidsclub aanwezig is. Zondag 18 februari is ook het moment waarop het AA Drink Talententeam van 2018 gepresenteerd wordt aan het publiek.

Kijk op www.nkindoor.nl voor alle actuele informatie rondom de Nederlandse Kampioenschappen Indoor.

(Persbericht Atletiekunie)

Tags: NK indoor

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Makkelijker afvallen met de juiste kennis.


Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Pin It on Pinterest