12 de Texel Halve Marathon vol na 207 seconden

door 2 feb, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl
Texel Halve Marathon

Foto: Ronald Timmer

Om exact 00:00 uur ging gisternacht de inschrijving voor de 12 e editie van de Texel Halve Marathon open. De aanmelding verliep soepel en wederom snel. Na en korte sprint waren de onderdelen met een bootstart reeds in 207 seconden uitverkocht. Voor de eilandstart was een ‘langere adem onontbeerlijk’, dit duurde 24 minuten. Alleen aanmelden voor De 6 van Den Hoorn, Texel Beleving voor groepen en het Texel Team Arrangement is nog mogelijk.

Hoewel de afgelopen dagen op de website het nog rustig oogde diende men er toch weer heel snel bij te zijn om een startbewijs voor 12 e editie van de Texel Halve Marathon te bemachtigen. Het lijkt erop dat de meeste deelnemers de inschrijvingsprocedure ondertussen beheersen gezien de ongekende snelheid waarmee het evenement ook nu weer ‘volliep’. In 3 minuten en 27 seconden waren de startplaatsen voor de populaire start vanaf de veerboot vergeven.

Nadat dit was bereikt volgt ondertussen de traditionele switch naar aanmelden voor de eilandstart. Hierbij starten de lopers vanaf het TESO-opstelterrein op veerhaven ’t Horntje. 20 minuten later waren ook deze startplaatsen vergeven en werden ook hier de wachtlijsten automatisch actief. De wachtlijst voor de bootstart ondertussen alweer gesloten. VOL = VOL.

De 6 van Den Hoorn nog open

De 6 van Den Hoorn, een 6 kilometer loop met start in Den Hoorn is voor jeugdige en beginnende lopers een ideaal evenement om ook een stuk Texel Halve Marathon te beleven. Enkele jaren geleden werd het maximaal aantal deelnemers uitgebreid tot 500. Dit aantal is tot op heden nog nooit gehaald. Met De 6 van Den Hoorn hoopt de organisatie tevens de pijn bij de ‘niet-deelnemers aan de langere afstanden’ te kunnen verlichten. De aanmelding voor dit onderdeel is nog open op het internet via: aanmelden.texelhalvemarathon.nl.

Groepen en teams

Groepen en teams kunnen zich aanmelden voor een speciale inschrijfmogelijkheid. Hiervoor zijn dit haar 2 opties beschikbaar; Texel Beleving, samen met je collega’s, relaties of loopmaten, een mooie en gezellige dag Texel Beleven en het voor teams van 5 lopers het Texel Team Arrangement. Deze arrangementen bieden een aantal aantrekkelijke extra’s die samen met Hotel De Lindeboom worden gefaciliteerd. De aanvragen worden de komende periode op volgorde van binnenkomst afgehandeld. Ook hier geldt: VOL = VOL.

Vrijwilliger: eigen deelnemer

Vanaf 2014 krijgen vrijwilligers de mogelijkheid om hun ‘eigen deelnemer’ van een speciale inschrijfcode te voorzien. De begeerde code geeft ‘zekerheid van deelname’ voor één deelnemer. Hierbij kiest de vrijwilliger zelf aan wie men deze ‘zekerheid’ cadeau wenst te doen. Veel vrijwilligers maken gebruik van deze blijk van waardering van de organisatie voor hun vrijwillige inzet tijdens het evenement.

Inschrijving definitief maken voor 8 februari

Om de inschrijving definitief te maken dienen alle aanmelders en ‘eigen deelnemers’ die een inschrijfcode voor de 12 e editie in hun bezit hebben zich nog in te schrijven via de website inschrijven.texelhalvemarathon.nl In alle rust kunnen de deelnemers de komende dagen, doch voor 8 februari 2018, de inschrijvingsprocedure afronden. Hiermee is de eerst etappe voor de komende 12 e editie van het grootste loopevenement van het eiland succesvol afgelegd. Terwijl het voor vele tevens zal gelden als ‘het startschot’ voor de voorbereiding voor de echte start op 30 september.

De organisatie en vrijwilligers

De organisatie van de Texel Halve Marathon is ook tijdens de 12 e editie in handen van het organisatiecomité binnen de stichting Texel Atletiek (STA). Voor de realisatie van het loopevenement wordt samengewerkt met de AV Texel, SV Noordkop Atletiek, Sportservice Texel en Sportservice Den Helder en de vele vrijwilligers van Texel en uit Den Helder. In totaal zullen meer dan 150 vrijwilligers klaar staan om deelnemers en toeschouwers van de Texel Halve Marathon op de laatste zondag van september weer een prachtige beleving te bezorgen.

Over Texel Halve Marathon

De Texel Halve Marathon is een loopevenement op het eiland Texel. De start is uniek; alle deelnemers, zowel die aan de Halve Marathon en 10 Kilometer vanaf de TESO veerboot en vanaf ’t Horntje, als die van de 6 van Den Hoorn starten gelijktijdig op het signaal van de misthoorn van de TESO veerboot. Naast de unieke start dragen de mooie route en de vele enthousiaste toeschouwers veel aan de bijzondere beleving bij. Het parcours bevat de Texelse elementen zoals duin, strand, bos en platteland. Voor toeschouwers is er een speciale fietsroute. Zij kunnen genieten van hun favoriete deelnemers en de mooie Texelse omgeving. Alle deelnemers finishen in het gezellige centrum van Den Burg waar zij worden herenigd met hun persoonlijke volgers.

De 12 e editie van de Texel Halve Marathon zal plaatsvinden op 30 september 2018. De Texel Halve Marathon en De 6 van Den Hoorn zijn initiatieven van de stichting Texel Atletiek.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Op zondag 1 oktober liepen meer dan 13.000 deelnemers de populaire Lindahl’s Singelloop Utrecht. Het was de 71e editie van de oudste stratenloop van Nederland. Een zonnig loopfeest om van te genieten met afstanden voor jong en oud. De dag begon met...

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Of je nu je persoonlijk record komt verbreken of komt voor de Brabantse gezelligheid: de CZ Tilburg Ten Miles is altijd fantastisch. Zo ook de 34e editie op zondag 24 september 2023. Met meer dan 11.000 deelnemers aan de start van de diverse...

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Foto: Atletiekunie Het jaar 2023 was een mooi atletiek jaar, het einde daarvan is bijna in zicht en dat betekent dat we de komende tijd kunnen gaan terugblikken. We gaan de individuele prestaties van onze Nederlandse atleten nog eens goed bekijken....

Pin It on Pinterest