NGA kijkt terug op succesvolle eerste editie sport verbindt

door 9 feb, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport

Afgelopen donderdagmiddag 8 februari vond de eerste editie van Sport Verbindt plaats, het evenement wat de waarde van sport voor mens en maatschappij aan het licht brengt.

Stichting Nijmegen Global Athletics (NGA), de organisatie achter Sport Verbindt, blikt tevreden terug. Voorzitter Henk Albers: “In de voorbereidingen mikten we op maximaal 100 deelnemers en zouden we met 50 man ook zeer tevreden zijn. Maar met meer dan 100 deelnemers, overtrof het al onze verwachtingen”.

NGA wilde met Sport Verbindt sprekers een podium bieden en daarmee de maatschappelijke waarde van sport aankaarten bij ondernemers en geïnteresseerden. Met onder andere Pim van Lamoen (Talentenacademie), Juriena de Vries (onderzoekster effect hardlopen op burn-outklachten) en presentatrice Susan Krumins (Nijmeegs Olympisch atlete) werd het programma opgevuld met interessante sprekers en verhalen.

Atletiekspektakel

Na het succesvolle event op 8 februari, bereidt de organisatie zich voor op het volgende event in het begin van de zomer. Op 8 juni vindt de Next Generation Athletics plaats, een atletiekspektakel waar internationale topatleten de limieten kunnen lopen om zich te plaatsen voor het EK Senioren en het WK Junioren met aansluitend op 9 juni het ONK Para-atletiek op de atletiekbaan van Nijmegen Atletiek.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Kelvin Kiptum verpulvert parcoursrecord Londen Marathon

Kelvin Kiptum verpulvert parcoursrecord Londen Marathon

Kelvin Kiptum wint Londen Marathon. Foto: Bob Martin voor London Marathon Events Kelvin Kiptum heeft vandaag in Londen een nieuw parcoursrecord gelopen op de Marathon. De Keniaan was dicht bij de tijd van Kipchoge’s wereldrecord uit 2019. Kiptum...

Geslaagde jubileumeditie Meppel City Run

Geslaagde jubileumeditie Meppel City Run

Zondag 4 juni was het eindelijk zover; de jubileumeditie van de Scania Meppel City Run. Na maanden van voorbereiding stonden meer dan 150 vrijwilligers klaar om er een geweldige editie van te maken. Het stralende weer zorgde voor blije gezichten en...

Pin It on Pinterest