Sterk en zeer uitgebreid deelnemersveld van internationale topatleten bij 38ste NN Marathon Rotterdam

door 13 feb, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl
Marathopn Rotterdam

Marius Kipserem won de Marathon Rotterdam in 2016

Een groot aantal internationale topatleten hebben hun deelname aan de 38ste editie van de NN Marathon Rotterdam toegezegd. Door de brede selectie verwacht de organisatie zondag 8 april een spannende strijd die wellicht pas op de beroemde Coolsingel wordt beslist. Diverse atleten hebben eerder in Rotterdam een persoonlijk record gelopen en kennen het razendsnelle parcours waarvan de startlocatie is verplaatst naar de voet van de iconische Erasmusbrug.

De Ethiopiër Mule Wasihun liep vorig jaar met 2.05.39 één van de 10 snelste wereldtijden en werd tweede bij de Marathon van Dubai. De 24-jarige Wasihun is ondanks zijn jonge leeftijd een ervaren loper bij internationale topwedstrijden.

Landgenoot Getu Feleke is een oude bekende, hij liep in Rotterdam zijn razendsnelle persoonlijk record (2.04.50) en heeft talloze podiumplaatsen bij topmarathons behaald. Feleke verkeert momenteel in uitstekende vorm.

Laban Korir (2.05.54) werd vorig jaar derde bij de NN Marathon Rotterdam en wil ook komende editie alles op alles zetten om een podiumplaats te behalen. Eerder werd Korir eerste bij de Toronto Waterfront Marathon en tweede bij de Marathon van Parijs.

Marius Kipserem (2.06.11) won de Marathon Rotterdam twee jaar geleden verrassend in een persoonlijk record en kan Festus Talam (2.06.13) en Felix Kirwa (2.06.13) in zijn kielzog verwachten. Talam won vorig jaar de Marathon Eindhoven na een eindsprint met Kirwa en beide lopers zijn daarmee gevaarlijke outsiders voor de winst.

De topatleten kunnen rekenen op een groep van uitstekende pacers bestaande uit Dominic Kiptarus, Wilfred Kimeli en Kenneth Keter.

De tot nu toe aangetrokken toppers op een rijtje (naam, land, leeftijd, persoonlijk record, jaar en stad van pr)

 • Getu Feleke (Ethiopië) – 31 – 2.04.50 – 2012 – Rotterdam
 • Mule Wasihun (Ethiopië) – 24 – 2.05.39 – 2017 – Amsterdam
 • Laban Korir (Kenia) – 31 – 2.06.05 – 2011 – Amsterdam
 • Marius Kipserem (Kenia) – 29 – 2.06.11- 2016 – Rotterdam
 • Festus Talam (Kenia) – 23 – 2.06.13 – 2017 – Eindhoven
 • Felix Kirwa – 23 – 2.06.13 – 2017 – Eindhoven
 • Kelkile Gezahegn (Ethiopië) – 2.06.56 – 2017 – Frankfurt
 • Vincent Rono (Kenia) – DEBUT
 • Kenneth Kipkemoi (Kenia) – DEBUT
 • Dominic Kiptarus – PACE
 • Wilfred Kimeli – PACE
 • Kenneth Peter – PACE

Nederlanders

 • Khalid Choukoud (Nederland) – 31 – 2.10.52 – 2014 – Rotterdam
 • Edwin de Vries (Nederland) – 25 – 2.19.36 – 2017 – Amsterdam
 • Edwin Slijkhuis (Nederland) – DEBUT

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Wedstrijdatleten klaar voor Dam tot Damloop

Wedstrijdatleten klaar voor Dam tot Damloop

Aanstaande zondag vindt de 37e editie van de Dam tot Damloop plaats. In het Inntel Hotels Amsterdam Zaandam blikte organisator Le Champion samen met de kanshebbers vooruit op de 10 Engelse Mijl wedstrijd. De Keniaan Geoffry Kipchumba zoekt zondag...

Pin It on Pinterest